– Kursen på japanske aksjer svinger fra glede til sorg og tilbake igjen i takt med overskriftene om utviklingen av det nye koronaviruset, sier aksjestrateg Yoshiro Ito i en kommentar til torsdagene utvikling.

Torsdag formiddag falt både Nikkei-indeksen og den bredere sammensatte Topix-indeksen i Tokyo for femte dag på rad. Nikkei falt med 1,79 prosent og Topix med 1,91 prosent.

Les også: Coronaviruset: Fire spareråd når børsen stuper

På andre børser i Asia var ikke utviklingen like dramatisk, og på det kinesiske fastlandet var det faktisk tegn til positive utslag etter tunge fall tidligere i uken. I Hongkong falt Hang Seng-indeksen 0,6 prosent fra start og fallet forsterket seg utover formiddagen til 0,9 prosent.

Composite-indeksen på børsen i Shanghai gikk derimot opp med 0,3 prosent fra morgenen, men sank senere tilbake og lå 0,1 prosent under onsdagens sluttresultat ved lunsjtid.

Opp gikk det også for Shenzhen Composite Index som steg 0,5 prosent i løpet av formiddagen.

Les også: Toppøkonom med virusadvarsel: - Vi vet ikke hva dette er

I Sydney falt hovedindeksen 1 prosent, mens børsen Seoul falt med 0,9 prosent etter at myndighetene torsdag morgen opplyste om 1.595 virussmittede, det høyeste antallet utenfor Kina. Også i Singapore, Taipei, Ellington og Jakarta falt verdiene.

Også oljekursen falt 1,5 prosent natt til torsdag og ble omsatt for 52,64 dollar fatet.