Av Terje Devold, næringsdrivende. Hans åpne brev til myndighetene ble først publisert på Facebook, gjengitt med tillatelse.

Jeg er involvert i ulike bedrifter innen reiseliv og kulturnæring som torsdag kl 18:00 ble myndighetspålagt å stenge. Fredag mottok alle ansatte varsel om permittering, og søndag er permitteringene effektive. Alle ansatte - 100% ...

Stengt - det betyr null i inntekter.

I mellomtiden ligger fakturaer til forfall, kostnader til husleie, renter på lån (avdrag forutsetter vi blir utsatt), forsikringer og ulike faste forpliktelser løper fortsatt, og akkumulerer seg opp i et skremmende tempo!

LES OGSÅ: Dagpenger, skatt og rettigheter under permitteringer i korona-krisen

I løpet av få uker (eller dager) er bedriftene insolvent i henhold til aksjelovens bestemmelser, og konkurs (innlevering av boet til skifteretten) er rette tiltaket for et ansvarlig styre.

De bedriftene jeg personlig er involvert i er noen få av mange hundre - etterhvert flere tusen - som nå er i samme fortvilte situasjon.

LES OGSÅ: Fullt kaos og lange køer på amerikanske flyplasser

Dette blir et blodbad som tapper samfunnet for arbeidsplasser, skatteinntekter og verdiskaping i mange år fremover om det ikke kommer snarlige, omfattende tiltak!

HJELP! VÆR SÅ SNILL!