*Nettavisen* Økonomi.

Fra it-flopp til polsk magnesium

Jostein Eikeland gikk på rygg så det sang med it-floppen Telecomputing. Nå satser han på magnesium.

03.11.03 09:27

Jostein Eikeland startet Telecomputing – en av nittitallets største it-flopper. Han var med på den spektakulære oppgangen, men kom ettertrykkelig i skvis da luften gikk ut av it-ballongen i 2000. Eikeland hadde avtalt fremtidig kjøp av store aksjeposter i Telecomputing for å signalisere tro på eget selskap. Så stupte kursen.

Nå satser Eikeland på ny frisk med Tonsberg Magnesium Group, i følge Finansavisen. Selskapet er etabert med basis i Tønsberg Presstøperi, som Eikeland kjøpte for et par år siden. Eikeland sa likså godt opp samtlige ansatte og flyttet driften til Polen.

- Det er gjennomført betydelig teknologisk utvikling i selskapet. Det er jeg som har lånt selskapet penger. Disse lånene er nå konvertert til aksjer, sier Eikeland.

Eikeland har ikke ligget på latsiden når det gjelder å markedsføre sitt nye prosjekt. 200 millioner kroner er den ublu prisen han har satt på sitt nye eventyr. Men, det er bedre tider nå – investorene har bitt på. Eikeland har fått fylt opp kassen med 12 friske millioner.

Egenkapitalen i Tonsberg Magnesium Group er på 12 millioner, mens gjelden er på 38 millioner. Balansens aktivaside på 50 millioner kroner består utelukkende av aktiverte utviklingskostnader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.