Blant unge er han en superstjerne, men få eldre har hørt om ham. Joachim Haraldsen, bedre kjent som Noobwork har hentet inn 150 millioner kroner til sitt selskap - Omaken Sports - som skal bli størst innen e-sport, verdens hurtigst voksende sport.

Se Noobwork fortelle hvordan gaming reddet livet hans:

- En milliard gamer hver dag

Det er i Nettavisen-podcasten Stavrum & Eikeland som kommer på torsdag, hører du den utrolig historien til Noobwork - en av Norges største YouTube-stjerner.

- Mellom 500 og 600 millioner mennesker følger e-sport globalt og over en milliard mennesker gamer hver dag, sier Haraldsen til Stavrum & Eikeland.

I USA er det kun amerikansk fotball og basketball som fortsatt har flere seere enn e-sport. Verdens mest proffe investorer satser nå stort innen e-sport, blant annet Founders Fund som var tidlig inne som eier i AirBNB, Lyft og Spotify, for å nevne noen.

Her hjemme er det Tor Olav Trøim og tidligere Discovery-sjef Harald Strømme, som er mest kjent for sin satsning innen sporten.

Noobwork og Omaken Sports har fått med seg kjente investorer som Arne Blystad, Steinsland-familien, samt Christian Åbyholm og Andenæs-familien.

Se video: Bedre stemning enn på Anfield når Noobwork og hans Heroic går i krigen foran flere tusenvis av fans!

Mål om milliarden

I ukens utgave av Stavrum & Eikeland forteller Noobwork alt om e-sport, hvordan det reddet ham og hvordan han om tre år skal være god for en milliard kroner etter at Omaken har tatt helt av internasjonalt.

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandAcast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, statsminister Erna Solberg, Ap-leder Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.