*Nettavisen* Økonomi.

Frankrike vil forby Black Friday-salg

Slik så det ut da kunder kjempet om sko på Black Friday-salget hos Norwegian Outlet i Vestby i Akershus i 2016.

FREMMER LOVFORSLAG OM Å FORBY BLACK FRIDAY: Tidligere miljøminister i Frankrike, Delphine Batho, mener handelsdagen bør vurderes som en «aggressiv lønnsom praksis», som under Black Friday-salget hos Norwegian Outlet i Vestby i Akershus i 2016. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Nasjonalforsamlingen i Frankrike vurderer å forby Black Friday av klimahensyn, og mener den store salgsdagen promoterer overforbruk.

29.11.19 05:03

Forbudet ble foreslått av den tidligere miljøministeren Delphine Batho som mener handelsdagen bør vurderes som en «aggressiv lønnsom praksis», som under fransk lov kan straffes med opp til to års fengsel og bøter på 300.000 euro, tilsvarende rundt 3 millioner kroner. Det skriver The Telegraph.

Mandag ble politikerne enige om å tilføye forbudet i et lovforslag om å redusere avfall, som skal debatteres i starten av desember.

Les også: Innrømmer at Black Friday har gått for langt: - Ønsker ikke massehysteri

– Du kan ikke redusere klimagassutslippene og samtidig be om et vanvittig overforbruk, sier Batho. Hun mener Black Friday får forbrukerne til å kjøpe ting de egentlig ikke trenger.

Landets nåværende miljøminister ser ifølge avisa ut til å støtte ideen, etter at hun tidligere denne uken kom med en advarsel om overforbrukets miljømessige konsekvenser.

Les også: Black Friday er noe forbanna tull!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag