Fred. Olsen innfrir

Regnskapet for riggkonsernet Fred. Olsen Energy er i overkant av det markedet ventet.

Selskapet ser et fortsatt sterkt riggmarked fremover.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Fred. Olsen Energy (FOE) kan vise til driftsinntekter på 935,9 millioner kroner i første kvartal i år. Det var ifølge estimater innhentet av TDN Finans ventet 882 millioner kroner, mens selskapet i samme periode i fjor hadde driftsinntekter på 570 millioner.

Klar forbedring
Riggselskapet fikk et driftsresultat på 267,8 millioner, som er en klar forbedring fra samme periode i 2005 da driften ga et underskudd på 27 millioner kroner. Analytikerne hadde ventet et driftsoverskudd på 234 millioner kroner.

I fjerde kvartal i fjor omsatte FOE for 897,9 millioner kroner med et driftsresultat på 153,8 millioner kroner. Fjerde kvartalstallene var preget av en engangskostnad på 33,7 millioner kroner.

Det er i hovedsak økte bidrag fra fire av selskapets rigger som trekker opp inntjeningen i første kvartal. På EBITDA-basis ( driftsresultat før avskrivninger) økte riggene Borgsten, Breford, Belford og Bideford sitt bidrag med 88 millioner kroner sammenlignet med fjerde kvartal i fjor. Verkstedvirksomheten ved Harland & Wolf i Nord-Irland trakk derimot ned EBITDA biudraget med 39 millioner i samme periode.

Høyere finanskostnader
Med høyere finanskostnader enn ventet endte resultat før skatt på 177,1 millioner kroner, mot ventet 184 millioner. I første kvartal i fjor hadde FOE et underskudd på 104 millioner.

- På verdensbasis ble balansen mellom tilbud og etterspørsel for offshore borerigger strammere i alle segmenter. Denne utviklingen har ført til betydelige økninger i dagratene. Den høye etterspørselen etter offshore boretjenester ventes å vedvare de nærmeste årene som følge av fornyet fokus på erstatning av reserver understøttet av høy etterspørsel etter olje og gass og forventninger om fortsatt høye energipriser, skriver FOE i rapporten om markedsutsiktene.

Sjekk kursen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.