*Nettavisen* Økonomi.

Fredag er bra dag

Etter en mildt sagt blandet børsuke, ble fredag en god dag på Oslo Børs. EDB og resten av IT-aksjene gjør det sterkt, og Yara er fortsatt i fokus.

Hovedindeksen endte opp 0,42 prosent til 193,04 poeng, og sterke makrotall fra USA bidro til oppgang på slutten av dagen.

EDB slo an tonen i morgentimene da selskapet annonserte en av tidenes IT-avtaler i Norden. Avtalen med Telenor har en verdi på svimlende 5,3 milliarder kroner over en periode på sju år. Aksjen endte til slutt opp 4,4 prosent, til 47,50 kroner.

Mer om avtalen kan du lese her.

Flere andre IT-aksjer gjør det også godt, IT-indeksen løftet seg godt, 1,1 prosent, etter gårsdagens opptur for IT-aksjene på Wall Street. Både Telenor, Tandberg, Fast og Q-Free trakk indeksen opp.

Q-Free havner høyt på vinnerlisten etter en oppgang på 5,1 prosent. Selskapet meldte om en kontrakt på 30 millioner om levering av elektronisk billetteringssystem for Rogaland Kollektivtrafikk.

Fast steg 2,61 prosent etter at DnB Nord Markets gjentok sin kjøpsanbefaling på selskapet, mens Telenor steg på gode resultater fra russiske Vimpelcom, hvor mobiloperatøren har eierinteresse.

Det var også i dag stor interesse for Yara-aksjen og det mange fond og andre institusjonelle investorer som vektet seg opp i aksjen, som endte opp to prosent til 52 kroner.

Norsk Hydro og Statoil ble handlet ned store deler av dagen, mye på grunn av en svekket oljepris, men begge hentet seg inn på slutten av handelsdagen. Fasit for Norsk Hydro ble 436,50, opp 0,1 prosent, mens Statoil endte på 83,25 som er uendret i forhold til i går.

Blant tungvekterne var det særlig Storebrand, PGS, Tomra og Kværner som falt, med nedganger mellom 0,9 og 3,8 prosent.

Ser man uken under ett har hovedindeksen falt 0,8 prosent. Det er energi- og industri-indeksen som har gjort det svakest, mens telekom har gjort det sterkest.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.