Freddy på shopping

Foto: SCANPIX (Scanpix)

Frontline blar opp 50 millioner dollar til shippingfamilien Bergshaven. Tilbake får John Fredriksen kontroll over Bergshav Holding og en stor andel av Bergshav Shipholding. Men der setter Atle Bergshaven strek.

15.06.05 16:21

Frontline har onsdag inngått avtale om å kjøpe 65,8 prosent av aksjene i Bergshav Holding AS og 21,9 prosent av aksjene i Bergshav Shipholding AS, melder selskapet i en børsmelding.

Selgerne er medlemmer av Bergshaven-familien, og prisen er 50 millioner dollar.

Gjennom kjøpet sikrer Fredriksen seg direkte og indirekte kontroll over 60,2 prosent av akjsene i Bergshav Shipholding, men på grunn av stemmerettsreglene i selskapet kan Fredriksen kun stemme for 21,9 prosent av aksjene.

Kjøpet må godkjennes av begge styrene, og er også betinget av at de andre aksjonærene i selskapene ikke benytter seg av sin forkjøpsrett. En endelig avklaring ventes å være på plass innen fire uker.

Frontline skrev i sin melding at selskapet har til hensikt å kjøpe resten av aksjene i Bergshav Shipholding til samme pris., men det blir det neppe noe av.

Styreformann Atle Bergshaven i Bergshav Holding sier nemlig til Reuters at han ikke vil selge aksjene sine i Bergshav Shipholding.

Bergshaven eier 40 prosent av Bergshav Shipholding, men har stemmerett for 80 prosent av stemmene.

Bergshav Shipholding AS har de siste seks årene hatt er resultat etter skatt på rundt 100 millioner kroner. Selskapet har hatt sitt hovedkontor i Grimstad, og har så langt vært kontrollert av Bergshav-familien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.