Administrerende direktør i kosmetikkjeden Kicks, Freddy Sobin, melder overgang til XXL.

Det skriver XXL i en børsmelding onsdag morgen.

41-åringen har tidligere vært styreleder i friluftslivkjeden Outnorth.

– Freddy er en av de mest talentfulle i butikkbransjen i Norden når det kommer til nett- og omnikanalstrategier (at innholdet er likt på tvers av flere kanaler journ.anm.). Han har bred erfaring, sterke resultater og er også en godt ansett leder. Det var akkurat dette vi lette etter da vi startet jakten på en ny administrerende direktør. Vi er glade for at Freddy har takket ja til å bli med i XXL, sier Hugo Maurstad, styreleder i XXL.

I mai ble det kjent at Pål Wibe sluttet i stillingen som XXL-sjef, grunnet uenighet om prioriteringer og veien videre for selskapet.

– Til tross for pandemien har det vært en glede å lede XXL de siste to årene. Vi har hatt resultatvekst samtidig som vi har gjennomført flere strategiske prosjekter. Jeg er stolt over det vi har fått til som lag, sa Wibe den gang.

Han bekreftet at han og styret ikke var enige om alt.

– Styret og jeg har hele veien vært enige om den strategiske retningen, men vi er uenige om implementering og hvilke prioriteringer som er viktigst for XXL akkurat nå, sier Wibe.

I oktober omtalte Nettavisen hvordan aksjeverdien til XXL hadde stupt med 21 prosent den siste måneden. Det siste året har aksjonærene måttet tåle en nær 80 prosent reduksjon av sine investeringer i XXL.

– XXL-konseptet er unikt og XXL har bygget en sterk markedsposisjon i Norden i løpet av de siste 20 årene. Helse og velvære er sterke megatrender i samfunnet vårt. Med mer enn 90 fysiske butikker, og den største sportsforhandleren på nett i Norden er XXL godt posisjonert for å kapitalisere på disse trendene. Med et så sterkt fundament på plass er det store muligheter for å akselerere selskapet videre fremover, sier Sobin i dagens børsmelding.