Nettavisen har flere ganger omtalt det nye prestisjeprosjektet Middelthunet til Obos og Nordr Eiendom. Obos og daværende Veidekke Eiendom kjøpte i 2012 det tidligere hovedkontoret til Nordea Norge i Middelthuns gate av Norwegian Property.

Bygget var uhensiktsmessig som næringslokale, og med de høye boligprisene i nabolaget var det fristende å gjøre om tomten til en boligeiendom. Daværende NEnyheter (nå Estate Nyheter) skrev ved salget at Obos måtte ha minst 90.000 kroner kvadratmeteren for å tjene penger på de nye boligene.

Ti år senere, når leilighetene er klare til innflytting, er fasiten en helt annen. Her får du ikke tak i leiligheter med mindre du gir langt, langt over 100.000 kroner kvadratmeteren.

Og nå kan Avisa Oslo (bak betalingsmur) avsløre at Solvang og samboeren har gitt nesten 17 millioner kroner for en 94 kvadratmeterstor leilighet i det eksklusive prosjektet.

Les også: Kraftige reaksjoner før kveldens Debatten – nå svarer Solvang

180.000 per m2

Det tilsvarer 180.000 kroner kvadratmeteren. Leilighetene ligger sydvendt mot Frognerparkens nordside og Frogner stadion, ikke langt fra sterkt trafikkerte Kirkeveien (Ring 2). Middelthuns gate har til tider stor trafikk, fordi veien fører opp til Sørkedalsveien og derimot vestover mot Ring 3.

Selgeren av den nye leiligheten til Solvang og samboeren kan ifølge Avisa Oslo glede seg over en gevinst rundt 3,2 millioner kroner. Det skjer etter bare å ha eid leiligheten i fem måneder. Hvis den formelle eiertiden er under ett år. skal det betales 22 prosent skatt gevinsten.

Solvang har overfor Nettavisen ingen kommentarer til salget.

Avisa Oslo gjør et poeng av at Solvang i et Debatten-program høsten 2019 var opptatt av hvor dyrt det er å kjøpe bolig i Norge.

Les også: Fredrik Solvang: - Nei, åh! Svar på spørsmålene, vær så snill!

Driver opp prisene

– I Norge lønner det seg nemlig å putte penger i eiendom foran andre investeringer. Det er blant annet med å drive eiendomsprisene oppover, sa Solvang. Han siktet blant annet til gunstige skatteordninger for boligeiere.

Nettavisen skrev i januar 2020 at ett byggetrinn i Middelthunet ble solgt ut for i gjennomsnitt 164.000 kroner kvadratmeteren. Den mest omtalte leiligheten i Middelthunet var en penthouse-leilighet til svimlende 95 millioner kroner.

Denne leiligheten er senere delt opp. Det er nå diskusjon om Middelthunet har den nordiske kvadratmeterrekorden på 294.000 kroner for en leilighet til 38 millioner, eller om arealet er reelt sett større og meterprisen dermed noe lavere.

Les også: Solvang stiller Vedum til veggs: - Hvor tar du det fra?

Prisbelønt

Den hardstlående programlederen har siden mars 2018 ledet Debatten på NRK1, Han var før det programleder for Dagsnytt 18 på NRK P2 og politisk journalist i Dagsrevyen.

Solvang vant Gullruten 2020 i klassen beste programleder – nyhet, sport eller aktualitet for Debatten.

Fredrik Solvang er adoptert fra Sør-Korea og vokste opp på Setermoen i Bardu kommune i Troms.