Tirsdag kveld var det busstreiken som var tema på NRK Debatten. Totalt er det 3.800 bussjåfører som er tatt ut i streik, og fra og med lørdag vil det bli 4.500 personer til.

Bussjåførene hevder på sin side å ha sakket akterut i lønnsoppgjøret. Kritikerne påpeker at redusert busskapasitet kan føre til økt koronasmitte.

– Kan føre til mange dødsfall

Sjefredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen var en av deltagerne i debatten, og mener at streiken må stoppes før den får alvorlige helsekonsekvenser.

I debatten ble det gjort poeng av at lederlønningene for busselskapene har økt kraftig de senere årene, mens bussjåførene ikke har fått samme utvikling. Det mente sjefredaktør Trygve Hegnar i Finansavisen var en avsporing av debatten.

Les mer: Fredrik Solvang slår tilbake: Ber kritikere mimre til sendinger fra 90-tallet

– Da NRK-programmet Debatten tok dette opp tirsdag denne uken, ødela programleder Fredrik Solvang hele debatten ved å lage noe søl om hva topplederne i busselskapene tjener, skriver Hegnar i en lederartikkel i Finansavisen.

Han mener det er en avsporing av debatten, og serverte kritikk mot både VG og E24 for å bruke den samme vinkelen på debatten om busstreiken. Han avsluttet lederartikkelen med «Da var det bare å slå av lyset for Debatten».

Les også: Hurtigruten-skandalen: Karantenereglene ble ikke fulgt opp riktig

Beskjed til Hegnar

I et Facebook-innlegg fredag ettermiddag går Fredrik Solvang i rette med Hegnar.

– Jeg er uenig i at «Fredrik Solvang ødela hele debatten ved å lage noe søl om hva topplederne i busselskapene tjener». For meg er det ikke søl å sette sjåførenes lønnskrav opp mot millionlønningene til lederne deres, skriver Solvang og legger til:

– Det er snarere en nokså gjengs øvelse i både journalistikk, tariffoppgjør og alminnelig lønnskamp.

Les mer: Fredrik Solvang: – Nå holder du opp!

– Hjertelig velkommen

Men på slutten av innlegget kommer Solvang med en frekk beskjed til Hegnar etter smitteskandalen ombord på en av Hurtigrutens skip. Ledelsen i selskapet har fått tung kritikk for utydelige beskjeder og uryddig håndtering. De har også fått kritikk for å ikke svare på kritiske spørsmål.

– Og mens jeg har deg her, du er, som styreleder i Hurtigruten, hjertelig kommen når som helst til en ikke-sølete Debatten om håndteringen av korona på Hurtigruten, skriver Solvang.