Onsdag skriver E24 at Alfie Haaland har brukt årets første kvartal på å kjøpe 355.000 aksjer i det John Fredriksen-kontrollerte oljeservice-selskapet Archer.

I utgangen av mars eide Haaland 1,27 millioner aksjer med en verdi på 5,7 millioner kroner. Det gjør ham til selskapets 12. største aksjonær i selskapet, ifølge listen over Archers største eiere.

Det siste året har Archer-aksjen økt rundt 120 prosent, og siden starten av 2021 er aksjen 40 prosent opp.

E24, som først omtalte saken, har vært i kontakt med Alfie Haaland - som ikke ønsker å kommentere investeringen.

Les mer: Fredriksen-aksjen Archer Ltd. kan dobles i løpet av kort tid

Mye oppmerksomhet rundt Europa-turné

Det var mye oppmerksomhet rundt Alfie Haalands sønn Erling Braut Haaland som følge av sportslige prestasjoner, men også rundt hva framtiden vil bringe:

I forrige uke ble stjernespissens agent Mino Raiola og pappa Alfie Haaland observert i Barcelona for å prate med den katalanske storklubben, og senere skal duoen ha dratt til Real Madrid. Ifølge ESPN vil Haalands klubb Borussia Dortmund kreve over 1,8 milliarder kroner for å la spissen gå etter sesongen.

Alfie Haaland var selv en merittert fotballspiller, med 34 landskamper for Norge mellom 1994 og 2001, samt 187 kamper i engelsk fotball i klubbene Nottingham Forest, Leeds United og Manchester City.

Les også: Erling Braut Haaland målløs av banen da Manchester City tok første stikk

Les mer: Ber Haaland droppe Manchester City: - Arrogansen hans passer bedre i United

Stigende kurve for Archer

I likhet med andre oljerelaterte aksjer, fikk Fredriksen-eide Archer en tung periode i lys av utbruddet av koronaviruset. Men siden slutten av fjoråret, har selskapet hatt vind i seilene.

Omsetningen økte med 15 prosent fra tredje kvartal til fjerde kvartal i 2020, og i 2021 venter oljeservice-selskapet videre vekst, skriver selskapet.

John Fredriksen er Archers største aksjonær gjennom eierskapet i Hemen Holding og Seadrill, som ved utgangen av mars eide henholdsvis 13 prosent og 15,6 prosent av selskapet.

I tillegg til Alfie Haaland, viser listen over Archers største eiere at også milliardær-investorene Øyvin Brøymer og Kristoffer Stensrud er tungt inne som henholdsvis femte og sjette største eier.

I en analyse i forrige uke skriver Nettavisens aksjeekspert Bjørn Inge Pettersen at han tror Archer-aksjen kan dobles i løpet av kort tid:

«Etter en mildt sagt nitrist utvikling for aksjen i mange år så har aksjen nå det seneste året etablert en bratt stigende trend, og hvor videre kursoppgang signaliseres for aksjen både på kort og mellomlang sikt».

Les mer: Så dyp er krisen for John Fredriksen-selskapet: Tapte 40 milliarder i fjor