Fredriksen dagens helt

Frontline-eier John Fredriksen ble dagens mann på Oslo Børs. Melding om utbyttefest ga et kraftig løft for aksjen.

28.11.03 10:26

Oslo Børs la på seg 0,4 prosent torsdag. Vi fulgte dermed resten av Europa i en forsiktig oppgang. I sentrum for hendelsene på vårt hjemmelige aksjemarked var Frontline, DnB og Gjensidige Nor.

John julenisse
John Fredriksen har vist seg i det gavmilde hjørnet den siste tiden. Først slettet han gjelden til Vålerenga. Ifølge Finansavisen frister han nå Frontline-aksjonærene med tidenes utbyttefest til jul. Det store utbyttet henger sammen med at det planlagte obligasjonslånet kommer på plass tidligere enn ventet.

Fete utbytter begynner å bli et gjennomgangstema for Frontline. Torsdag endte aksjekursen opp 2,03 prosent.

Parhestene Gjensidige Nor og DnB sørget også for god stemning torsdag. Dagens Næringsliv skriver at staten ikke vil utvanne de eksisterende aksjonærene gjennom en emisjon når bankene slår seg sammen. Det er gode nyheter for investorene.

Begge aksjene løftet seg 1,7 prosent.

Telenor meldte seg også på den samme klubben og stoppet på 41,40 kroner. Det tilsvarer 1,72 prosent.

Godt og blandet
Lakseaksjene Pan Fish og Fjord Seafoods gikk hver sin vei onsdag, da førstnevnte la på seg 50 prosent. Torsdag var rollene byttet om og det er Fjord som viser seg frem på vinnerlisten, med 2,85 prosent.

Pan Fish ble isteden å finne høyt opp på taperlisten, etter et fall på 16,7 prosent.

Forholdet mellom tapere og vinnere endte 49-45 til vinnerlisten, mens 32 endte dagen uten endring. Den sprikende børsen viser seg også tydelig frem på omsetningslisten.

Hovedvekten av de store selskapene trakk opp, men Norsk Hydro falt ned 0,8 prosent og Norske Skog tapte seg 0,9 prosent. Tomra tok en nedtur på en drøy prosent.

Det ble omsatt aksjer for 1,5 milliarder kroner på en børs som endte 0,4 prosent opp til 162,47 poeng.

Amerikanerne feirer sin Thanksgiving torsdag. Derfor er børsene i New York stengt for anledningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.