*Nettavisen* Økonomi.

Fredriksen om riggmarkedet

Milliardær John Fredriksen tror riggmarkedet vil holde seg hett i flere år fremover, og mener amerikanerne ble tatt på sengen.

Fredriksen og hans nære medarbeider Tor Olav Trøim presenterte det børsklare selskapet Seadrill på Paretos offshore-seminar onsdag. Etter seminaret tok Fredriksen seg tid til å snakke med pressen, skriver Aftenpostens nettutgave.

- Alt ser nesten for bra ut i offshore. Men de som påstår å ha greie på det sier det kan holde noen år til, sa tankmilliardæren.

I 2005 har riggaksjer vært i vinden på Oslo Børs, og meglerhusene har hentet inn flerfoldige milliarder i emisjoner for bygging av nye rigger. Det er den rekordhøye oljeprisen som fører til økte oljeinvesteringer.

Amerikanske selskaper og investorer har forholdt seg langt roligere enn markedet her hjemme. Fredriksen tror riggboomen tok amerikanerne på senga, og at de vil melde en sterkere interesse etterhvert.

Tidligere i år kjøpte milliardæren en fjerdedel av riggselskapet Ocean Rig. Nå vurderer de ifølge Trøim om det skal kjøpes mer av selskapet, eller om alle aksjene skal pøses ut igjen. Fredriksen gjorde også et fremstøt for å kjøpe Petrojack, noe som falt i fisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.