*Nettavisen* Økonomi.

Fredriksen refser Stoltenberg

Shippingmilliardær John Fredriksen mener regjeringen, med statsminister Jens Stoltenberg i spissen, svikter skipsfartsnæringen.

13.02.06 10:12

- Sjøfart har vært en av de sentrale norske næringer siden vikingtiden. Det som skjer i øyeblikket, er foruroligende. Mangel på klarhet og langsiktighet i næringspolitikken gjør fremtiden høyst usikker, sier John Fredriksen til VG.

Siden 1975 har Fredriksen vært skatteflyktning, registrert på Kypros. Det har lenge vært spekulert i om milliardæren vil flytte hjem igjen dersom skattereglene endres.

Nå refser Fredriksen norske politikere for å ikke legge ting til rette for konkurransedyktig skipsfart, til stor forskjell fra sine kolleger i resten av Europa. Han trekker frem salget av Norges største rederi Bergesen, som i 2003 ble overtatt av den Hong Kong-baserte Sohmen-familien, som begynnelsen på slutten.

Tall fra analyseselskapet Menon viser at Norge kan komme til å tape mer enn 30 milliarder kroner per år dersom ikke skattereglene endres.

Næringsminister Odd Eriksen ser alvoret i situasjonen. Han vil vurdere saken nærmere, og sier han fortsatt vil at Norge skal ha en stor og fremgangsrik flåte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.