*Nettavisen* Økonomi.

Fredriksen tar rask gevinst

Foto: Håkon Mosvold Larsen (SCANPIX)

John Fredriksen fyller sparebøssa med nye millioner etter salg av to Frontline-kontrakter.

Det er de to supertankerne bestilt ved det kinesiske Jiangnan Changxing-verftet som Fredriksen nå har snudd seg raskt rundt å solgt. Gevinsten skal ifølge TradeWinds være på inntil 27 millioner dollar.

Kilder nær Fredriksen bekrefter at de to nybygsskontraktene er solgt. Kontraktene skal være solgt med en pris på hver av de bestilt VLCC-ene på mellom 115 og 117 millioner dollar. Frontline bestilte de rett over nyttår med en prislapp på 103,5 millioner dollar for hver av de 300.000 dødvekttonn store tankskipene.

Skipene skal leveres i første del av 2009, og det er dette sammen med rushet etter nybyggsplasser for levering rett før 2010 som sannsynligvis er årsaken til at Fredriksen har kunnet presse prise opp så raskt. NA24 iMarkedet meldt torsdag at det hittil i år er bestilt voldsomme 34 VLCC-er, mot 50 i hele fjor.

Det samme verftet kvoterer nå priser på 107 millioner dollar pr. supertanker med levering i 2010. Konkurrenten i Japan og Sør-Korea forlanger derimot opp mot 120 millioner dollar for tilsvarende skip.

Frontline sitter også med opsjoner på ytterligere to VLCC-er hos Jiangnan Changxin, og skal ha bedt om en forlengelse av disse.

Markedsaktører TradeWinds har snakket sier de ikke er overrasket over salget av de kinesiske byggekontraktene, og viser til rederiets aggressive tilnærming til kjøp og salg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.