*Nettavisen* Økonomi.

Fredriksens nye baby

John Fredriksen er blitt Norges rikeste på sine tankinvesteringer. Men nå pumper han penger inn i noe nytt. Se hva Fredriksen satser på nå.

29.03.05 11:15

John Fredriksen er blitt Norges rikeste mann på investeringer i store tankskip, som i dag er organisert i selskapene Frontline og Ship Finance. Fredriksen har satset hardt, og tatt sjanser når andre har vært redde.

Men nå er det ikke tankmarkedet Fredriksen primært satser på.

Dagens Næringsliv skriver i dag at Fredriksen er klar til å investere milliarder i borerigger. Den første nybyggingsordren ble plassert i påskehelgen.

Det gjelder en oppjekkbar borerigg for Fredriksen-selskapet Seatankers Management til en pris på 128,8 millioner dollar, eller ca. 800 millioner kroner, ifølge avisen.

Etter det Dagens Næringsliv forstår har Fredriksen opsjoner på bygging av fire jackup-borefartøyer til i Singapore og Kina.

I tillegg skal Fredriksen har sikret seg opsjon på to halvt nedsenkbare borefartøyer i Singapore.

Totalt kan det dreie seg om investeringer på 1,5 til 1,6 milliarder dollar, eller rundt 10 milliarder kroner, dersom alle opsjonene benyttes.

Samtidig har Fredriksen høstet fra Frontline-oppgangen, med store kontantutbytter og salg av aksjer.

John Fredriksen er Norges rikeste. På Kapitals rangering i fjor ble formuen anslått til 22,7 milliarder kroner, nesten en dobling fra året før, og mer enn dobbelt så mye som nummer to på listen, Stein Erik Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.