*Nettavisen* Økonomi.

Fritt fall på børsen

Oslo Børs begynte dagen i det stille, men mot slutten har pilene pekt nedover. Oljeselskapene tynget i toppen, mens Jinhui og Q-Free trakk opp.

02.03.05 16:25

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ved børsslutt ned 0,71 prosent, til 258,16 poeng.

Statoil og Norsk Hydro troner begge i rødt på toppen av omsetningslisten onsdag. Det er salgsanbefalinger fra diverse meglerhus som trekker Statoil ned, med 1,79 prosent. Norsk Hydro faller med 1,97 prosent.

Også DnB NOR, Storebrand og Stolt Offshore er ned med mellom ett og i overkant av halvannet prosent. Orkla faller med 1,32 prosent.

På toppen av dagens taperliste troner I.M. Skaugen og Findexa, med fall på mellom 2,2 og 2,3 prosent for begge.

Blant dagens vinnere ligger både Q-Free og Jinhui. Det Hong Kong-baserte rederiet endte på tidenes høyeste aksjekurs, på 32,40 kroner. I løpet av dagen steg selskapet med åtte prosent. Q-Free hoppet til værs etter at en rettssak i Sverige gikk i deres favør. Købrikkeselskapet er opp 12,57 prosent.

Blant dagens vinnere er også PhotoCure, som er opp 10,61 prosent. Det lille legemiddelselskapet annonserte onsdag at produktet Hexvix er godkjent for diagnostikk av blærekreft i 26 EU/EØS-land. Administrerende direktør Kjetil Hestdal mener produktet har et stort markedspotensial.

Samtidig med meldingen fra PhotoCure, kommer et annet legemiddelselskapet med en tilsvarende melding. Det lille selskapet DiaGenic rapporterer deres metode for diagnostering av brystkreft fungerer på kommersiell plattform. Metoden gjør det mulig å diagnostisere brystkreft tidligere, og dermed bedre behandlingen og overlevelsesmuligheten.

DiaGenic-aksjen ble ikke omsatt i går, men handles i dag for 4,90 kroner. Fredag stod aksjen i 2,75 kroner.

Blant de børssluggerne stiger også Telenor, etter at meglerhuset Merill Lynch tirsdag endret sin Telenor-anbefaling fra «hold» til «buy». Telegiganten er opp 0,43 prosent. Frontline stiger på sin side 0,29 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag