I april i fjor ble Fevziye Kaya Sørebø (51) skutt og drept på Frogner i Oslo. Kort tid etter meldte drapsmannen seg til politiet, og ble pågrepet. Han har erkjent straffskyld for drapet.

Motivet var en tvist om en byggekonflikt den drapssiktede var prosjektleder for, hvor Sørebø krevde erstatning. Hun fikk i 2021 arrest for hele beløpet i den siktedes bolig, som nå er solgt, ifølge Estate Nyheter. Arrest betyr at pengekravet er sikret gjennom pant.

Les også: Ukeblad-dronningen selger Oslo-drømmen: – Det er litt skummelt

Bransjenettstedet skriver at grunnboken viser at eiendommen skiftet eier i juni, til en overdragelsessum på 33 millioner kroner.

Kjøperen er ifølge nettstedet en 39 år gammel mann, som tidligere har vært registrert bosatt i utlandet.

Sørebøs advokat Marius Rød i firmaet Bing Hodneland er også verge for hennes to barn. Han sier til Estate Nyheter at da eiendommen ble solgt, ble også pengekravet innfridd.

– Det er fremdeles uenighet rundt kravet. Det betyr at saken skal opp til ny behandling i domstolene, sier han.

Les også: Herman Flesvig selger leiligheten etter to år: Delte nyheten på Facebook

Boligtvist

Politiet bekreftet tidlig at det var en forretningsmessig tilkobling mellom drapsofferet og den siktede mannen. Tvisten dreide seg om en byggekonflikt som startet i 2016. I Oslo tingrett ble drapssiktede og hans firma julen 2020 dømt til å betale Sørebø 11,8 millioner kroner i erstatning i forbindelse med to byggeprosjekter, men dommen ble anket.

Sørebø krevde erstatning for mangler og feil i byggeprosjektene, og fikk i mars 2021 arrest for hele beløpet i den siktedes bolig, som med saksomkostninger beløp seg til 12,7 millioner kroner. Erstatningssaken ble anket, men da Sørebø ble drept ble den satt på vent, og kravet gikk i arv til Sørebø og den avdøde ektemannens to barn, skriver Estate Nyheter.

Les også: Gikk 950.000 over takst: Dette ble 27 klassiske førstegangskjøp i Oslo solgt for

Eiendommen ble ifølge nettstedet kjøpt i 2011 for 6,6 millioner kroner av siktede og hans kone. Den gang skal det ha vært en tomannsbolig fra 1950-tallet som senere ble revet og erstattet med et nytt hus som nå er solgt.

Mannen fikk godkjent oppføring av ny enebolig med valmet tak over to etasjer pluss kjeller, med et samlet bruksareal på hele 459 kvadratmeter. Innvendig inneholder huset seks soverom, fem bad/wc, walk-in-closet og underjordisk garasje. Tomten er på 892 kvadratmeter.