*Nettavisen* Økonomi.

Frontline cruiset inn til ukeslutt

John Fredriksen kan avslutte uken med en aldri så liten børsfest, etter at Frontline hadde en sterk dag. Oslo Børs trosset svake USA-tall, og endte uken i blått.

05.12.03 16:35

Da ledighetstallene fra USA kom tidlig i ettermiddag, svarte markedet med å sende Oslo Børs ned. Det var ventet en vekst i sysselsettingen og en ledighetsrate på 6,0 prosent, mot reelle 5,9 prosent.

Like før kl 15.00 tok det seg opp igjen, og uken endte marginalt på den positive siden med 0,19 prosent. Hovedindeksen stoppet på 163,36 poeng.

Ikke siden juli 2001 har Frontline hatt en aksjekurs på over 156 kroner. Selskapet steg 5,74 prosent, etter nyheter om at aktiviteten i VLCC-markedet holder seg høy, og ratenivået ligger relativt uendret. Kursen stoppet på 156,50 kroner. Aksjen endte opp også i USA torsdag.

Dermed er Frontline høyt opp på vinnerlisten fredag formiddag.

De oljerelaterte selskapene gjør det godt på Oslo Børs fredag, til tross for at oljeprisen går ned. Statoil er opp 1,13 prosent, mens Norsk Hydro steg 0,39 prosent.

Storebrand la også på seg, med 0,47 prosent.

Schibsted endte uken i pluss, opp 3,23 prosent. Selskapet Finnmer AB, som kontrolleres av Schibsted-eide Aftonbladet Hierta AB, har i dag kjøpt alle aksjene i rubrikktjenesten www.blocket.se som drives av Blocket AB.

Nykommer DnB NOR synker etter børsintroduksjonen fredag morgen, og endte ned 0,92 prosent. Mange ivrige spekulanter har de siste dagene hamstret aksjer i de to fusjonerte bankkonsernene, i den tro at staten skulle kjøpe seg raskt opp. Men nå er det på tide å kvitte seg med aksjene igjen.

E-handelsselskapet Komplett kom fredag morgen med dårlige nyheter og resultatvarsel. Aksjekursen sank hele 20,99 prosent, og endte på 135,50 kroner.

Etter flere dagers opptur, går Opticom nå ned. Kursen synker 5,84 prosent. Torsdag kom det melding om at aksjen er tatt ut av OSEBX, sammen med Kverneland, Avantor, Vmetro og Birdstep Technology.

Det var 62 selskaper som gikk ned, mens 50 gikk opp. Omsetningen endte på 2.397 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.