Gå til sidens hovedinnhold

Frontline-hopp på børsen

Det John Fredriksen-dominerte tankrederiet Frontline stiger godt på Oslo Børs torsdag. Også de øvrige børssluggerne står i blått, noe som trekker hovedindeksen til værs.

Da New York-børsen stengte i går, endte Frontline opp. Dette gir selskapet en god start på børsdagen her hjemme. Selskapet la på seg hele 5,02 prosent, til 293 kroner.

En stigende oljepris trekker oljeselskapene opp, og både Statoil og Hydro får et aldri så lite løft. Statoil er opp 1,08 prosent, mens Hydro stiger 1,07 prosent. Begge ligger høyt oppe på listen over de mest omsatte aksjene.

Telegiganten Telenor, som etter rekordnoteringer i begynnelsen av uken falt tilbake, er igjen på rekordhøyder. Selskapet er opp 0,42 prosent, til 59,50 kroner.

Stolt-Nielsen, som i dag solgte sine aksjer i Stolt Offshore til en kurs på 39,25 kroner, er ned 0,51 prosent. Salgskandidaten er opp 3,54 prosent, til 40,90 kroner.

Tandberg stiger nesten halvannen prosent, mens børs jo-jo og spekulantfavoritt Jinhui er opp 7,47 prosent. DnB NOR er godt i siget, i godt selskap med PGS. På toppen av formiddagens vinnerliste ligger gullselskapet Guinor Gold Corporation, med en vekst på 15,06 prosent. Også Crew Gold stiger, med 4,98 prosent.

På den negative siden er det ikke mange selskaper å spore, sett bort fra Stolt-Nielsen relativt høyt oppe. Storebrand og Aktiv Kapital er heller ikke voldsomt populære i dag, og er ned 1,75 og 0,41 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,79 prosent, til 238,30 poeng.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken