*Nettavisen* Økonomi.

Frontline lærer av Braathens

Siden 2001 har Frontline samarbeider med Braathens for å få ned antall ulykker skipene sine, og samarbeidet har gitt resultater.

12.04.05 04:09

Mennesklig svikt er årsaken til 90 prosent av ulykkene på sjøen. Tall fra Sjøassurandørenes Centralforening (CEFOR) viser at rundt halvparten av forsikringsutbetalingene skjer som følge av mennesklig svikt. I fjor utgjorde det cirka 1,4 milliarder kroner.

De siste årene har Frontline investert 12, 13 millioner kroner på å redusere mennesklig svikt om bord i båtene. Frontline har 2000 til 3000 sjøfolk fra hele verden i sin tjeneste. Nå er målet å bryte ned barrierene mellom kommandoleddene. Målet er at alle på skipet skal føle seg som en enhet og dra lasset sammen.

- Utfordringen er å få alle fra kaptein til messegutt til å forstå budskapet. Allerede nå er det resultater på skadestatistikken, sier administrerende direktør Oscar Spieler i Frontline Management til Aftenposten.

Den nye tenkemåten fikk Frontline etter at selskapet innledet samarbeid med Braathens og et konsulentselskap i Stavanger i 2001.

- Vi tok i 2001 kontakt med Braathens og med konsulentselskapet Blå i Stavanger, som arbeider med offshoreindustrien. Dermed fikk vi en trekant med ulik erfaringsbakgrunn. Vi rekonstruerte hele den dramatiske ulykken med tankskipet "Braer" i 1993, for å finne ut hvilke menneskelige feil som ble gjort, sier Spieler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag