Gå til sidens hovedinnhold

Frontline og olje trakk børsen ned

Norsk Hydro, Statoil og Frontline faller markert, og trekker Oslo Børs med seg. Tandberg og andre it-selskaper hadde på sin side en god dag.

Etter å ha beveget seg på den blå siden i formiddagstimene, endte Oslo Børs ned 0,30 prosent onsdag. Hovedindeksen stoppet på 222,11 poeng.

Børssluggerne Frontline, Norsk Hydro og Statoil, som topper med omsetningnslisten, står for mye av nedgangen.

Frontline slanker seg med hele 4,59 prosent, og har i løpet av de siste dagene falt fra 354 kroner mandag til 312 kroner.

På begynnelsen av dagen lå selskapet svakt opp, mens kurven på slutten av dagen var i fritt fall. Sannsynligvis er det rederiets utvikling på den amerikanske børsen som har mye av skylden. I skrivende stund er Frontline ned nesten syv prosent på New York-børsen.

Oljeprisen er på vei ned, og det er oljegigantene også. Hydro faller med 2,51 prosent, mens Statoil er ned 2,98 prosent.

Yara slanker seg med 1,39 prosent, mens Stolt-Nielsen er ned 3,40 prosent.

For teknologi-selskapene er onsdag derimot en god dag. Telenor legger på seg 1,42 prosent, og markedet sender Tandberg opp 7,02 prosent i påvente av resultatene som kom etter børsslutt.

Det var på forhånd ventet et resultat på 19,3 millioner dollar i tredje kvartal, ifølge TDN Finans. Det ventede resultatet er 54 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor. Resultatet for tredje kvartal havnet på 20 millioner dollar.

Tandberg Television stiger 3,40 prosent, mens Fast er opp 6,50 prosent.

Softwareselskapet Opera ligger høyt på dagens vinnerliste, etter en oppgang på 5,05 prosent. Det ble tidligere i dag kjent at selskapet har inngått en avtale om 3G-telefoner med Casio, og denne er den siste i en lang rekke store avtaler.

Også Jinhui, RCCL og Norske Skog stiger.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg