Frontline på dypet

Foto: SCANPIX (Scanpix)

Frontline falt kraftig i ettermiddagstimene på Oslo Børs. IT-nedtur i USA dro med seg Tandberg. Torsdag var det langt mellom de blå tallene på børsen.

20.01.05 16:44

Børsdagen startet med børsmeldingen fra Ementor om svakere resultatet for fjerde kvartal enn forventet. Resultatsvikt i Danmark vil ifølge selskapet gi et driftsresultat i fjerde kvartal på 20 millioner kroner i minus.

Meldingen sendte aksjekursen raskt nedover, og ved børsslutt hadde kursen falt med 6,07 prosent og stoppet på 2,63 kroner.

Frontline falt enda hardere. Og meldingen fra Norse Securities om at de venter videre kursfall hos Frontline, hjalp ikke akkurat på kursutviklingen. Ved børsslutt var det omsatt Frontline-aksjer for 627 millioner kroner. Aksjekursen sank med 6,43 prosent ned til 284 kroner.

Ifølge shippingteamet i DnB Nor Markets synker Frontline både på rater og lagerdata.

- Det er fokus på oljelagertall fra i går, som førte til at oljeprisene falt. Man ser og at ratenen holder seg stabile, mens man hadde håpet på en opptur, sier shippingteamet i en kommentar til Reuters.

Tandberg ble rammet av IT-nedgang på Wall Street. Aksjekursen gikk ned 4,14 prosent til 69,50 kroner.

Vinneren fra onsdag, riggselskapet Sevan Marine, surfer videre på den ene positive omtalen etter den andre i media. Onsdag gikk kursen opp 11,97 prosent etter uttalelsen fra investor Jannik Arvesen om at Seavan skal ti-dobles. Det har ikke vært noen nyheter fra Sevan Marine, men selskapet surfer altså videre, og noterte til slutt en oppgang på 3,82 prosent til ny kurs på 13,60 kroner. Troen på at runde rigger skal revolusjonere riggmarkedet er tilsynelatende stor.

Siem Offshore hadde også en god onsdag, og ble først løftet, men endte til slutt ned 0,87 prosent.

Også Statoil og Hydro dro ned børsen torsdag. Oljeprisen er ikke på vei oppover med det første. Meldingen fra Russlands oljedepartement om at oljeeksport ikke har falt, onsdagens lagertall fra USA, samt onsdagens oppklaring i fusjonsflørtingen mellom Statoil og Hydro sendte selskapene nedover.

Ved børsslutt var aksjekursen til Statoil ned 1,55 prosent og Hydros aksjekurs ned 1,54 prosent.

Torsdag ble en rød dag for de aller fleste. Hovedindeksen endte til slutt på 239,71 poeng, altså ned 1,14 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.