Frontline-ras på Oslo Børs

Det John Fredriksen-eide rederiet Frontline gikk på en smell mandag, og trakk Oslo Børs ned sammen med oljeselskapene. Stolt-Nielsen svever på sin side høyt på fusjonsnyheter.

13.09.04 16:23

Fredag steg tankbåtrederiet Frontline steg med 4,37 prosent til 275,50 kroner. På New York-børsen endte imidlertid aksjen uken i minus, og falt til 265,20 kroner. Den negative trenden har smittet over på børsen her hjemme, og Frontline endte ned 3,46 prosent, til 265,00 kroner.

Det ventes at tankratene vil trekke opp de neste ukene, ettersom raffineriene ifølge Bloomberg News øker oljeimporten for vintermånedene.

Det er fortsatt stor fokus på olje denne uken. Det fryktes at orkanen Ivan kan forstyrre olje- og gassproduksjonen i Mexicogulfen om den trekker mer vestover.

I tillegg mener eksperter at oljeinvesteringene må øke.

- Den fremtidige leteaktiviteten må fordobles for å realisere potensialet av de ikke-oppdagede ressursene offshore, sier spesialrådgiver Tor Kartevold i Statoil til TDN Finans.

Norsk Hydro og Statoil slanket seg med henholdsvis 0,45 og 0,55 prosent. Det ble mandag kjent at Statoil rangeres øverst av de nordiske selskapene på den prestisjetunge Forbes’ listen over verdens 400 mest attraktive selskaper.

Også Telenor synker, med 0,40 prosent. Investeringsbanken Merrill Lynch nedgraderer telegiganten fra kjøp til nøytral.

Stolt-Nielsen ligger godt opp, med en oppgang på 3,57 prosent. Oppgangen kommer etter nyheten om at selskapet har inngått en intensjonsavtale med Nutreco om å slå sammen fiskeaktiviteter i selskapet Marine Harvest. Stolt-Nielsen får en eierandel på 25 prosent i det nye selskapet.

Yara er opp hele 4,25 prosent, mens Tandberg stiger 1,24 prosent. De rekordhøye gjødselsprisene dytter Yara i været, og både Terra og DnB NOR tar selskapet inn i porteføljen.

Tandberg Television ligger godt an, med en opptur på 2,48 prosent. Visma, Fast og Jinhui har også en god børsdag.

Hovedindeksen endte på samme nivå som ved børsslutt fredag, på 207,87 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag