Gå til sidens hovedinnhold

Frontline seiler motstrøms på børsen

Etter å ha presentert rekordsresultater for 2004, seiler tankrederiet Frontline motstrøms på en nedadgående børs onsdag.

Frontline-aksjen er etter en times handel opp 0,82 prosent, til 308 kroner. Oppgangen kommer i kjølvannet av dagens resultatfremleggelse , som viste et overskudd på knappe tre milliarder kroner i årets siste kvartal.

Børsens andre tungvektere drar i hovedsak ned. Statoil og Hydro faller begge med over en prosent, og bidrar dermed til å senke børsen. Etter en drøy times handel står Oslo Børs i 251,41 poeng, en nedgang på 0,73 prosent fra gårsdagens sluttnotering.

Dagens soleklare børstaper er møbelprodusenten Hjellegjerde, som faller med over 12,5 prosent. Aksjen omsettes for 39,60 kroner. Børsnedgangen kommer etter skuffende resultater for 2004. Selskapet presenterte sine eiere i dag for et underskudd på 3,2 millioner kroner. På tross av en omsetningsøkning på drøye 10 prosent, snur selskapet et overskudd i 2003 til et underskudd i fjor.

Også storbanken Nordea presenterte sitt årsresultat for 2004 i dag . Banken leverte sitt beste resultat noensinne, med et overskudd på 15,7 milliarder kroner for 2004.

Dagens foreløpige vinner på den fallende børsen, er Synnøve Finden. Tine-konkurrenten uttalte i dag at salget for tiden går så strålende at det nå har problemer med leveransene. Markedet ser ut til å fokusere på det gode salget, fremfor leveringsproblemer, og sender aksjekursen opp 8,13 prosent til 39,90 kroner.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken