*Nettavisen* Økonomi.

Frp garanterer ikke støtte til E18-prosjektet

Tett trafikk og kø E-18 i Oslo. Oslo 20170524. Tett trafikk og kø med biler på E-18 fra Bygdøylokket og Frognerstranda i Oslo.

E18 I SPILL: Frp utelukker ikke å si nei til det gigantiske E18-prosjektet i Oslo grunnet motstand mot bompenger. Illustrasjonsfoto. Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)

Avtroppende samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) har sagt at ingenting kan lenger stanse E18-prosjektet, men nå kan hans eget parti komme til å felle det.

– Frp er prinsipielt imot bompengefinansiering. Hvordan denne saken skal behandles vil vi komme tilbake til litt senere i stortingsbehandlingen, sier Frps samferdselspolitiske talsmann Morten Stordalen til Aftenposten.

Det var i desember Dale uttalte at ingen ting lenger kunne stanse E18-prosjektet, men da hadde regjeringen flertall på Stortinget. De trengte derfor ikke å ta hensyn til opposisjonen på Stortinget eller denne vårens forhandlinger om Oslopakke 3, der byrådet i Oslo og det nye flertallet i Viken ønsker å stanse eller endre prosjektet, skriver Aftenposten.

Mesteparten av nye E18 skal finansieres med bompenger, og fram til Frp kom i regjering i 2013 hadde partiet konsekvent stemt imot bompengeproposisjoner i Stortinget.

Samtidig som Frp kan vende tommelen ned, er fylkesrådet i Viken et skritt nærmere å realisere trusselen om å trekke lånegarantien. De har sendt et brev til transportkomiteen på Stortinget der de ber om å utsette behandlingen av bompengeproposisjonen for E18.

I brevet kommer det blant annet fram at utgiftene til E18 Lysaker-Asker kan bli høyere enn 40 milliarder, slik det tidligere er varslet, og dermed urealistisk høy brukerbetaling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag