Frykter DnB Nor

Foto: (Nettavisen)

Handelsnæringen frykter at DnB Nor vil svekke konkurransen i bankmarkedet. Ikke bare personkunder vil tape på fusjonen, også bedriftene rundt om i landet vil få merke effekten, påpekes det.

- En fusjon mellom DnB og Gjensidige Nor kan gi et dyrere og dårligere tilbud til små- og mellomstore bedrifter i store deler av landet, sier direktør Leif Olsen i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH).

DnB Nor vil få 50 pst av markedet for utlån til små og mellomstore bedrifter på Østlandet, hevder HSH.

-HSH er glad for at Konkurransetilsynet advarer mot de konkurransemessige konsekvensene av en fusjon. Ut fra tidligere erfaringer med sammenslåinger i finansnæringen, deler vi fullt ut tilsynets bekymringer. Erfaringsvis er det små og mellomstore bedrifter som blir taperen overfor en så dominerende markedsaktør, sier Olsen.

HSH er særlig opptatt av konsekvensene for handelsnæringen når det gjelder betalingsformidling.

- Konkurransen er for dårlig når det gjelder betalingsformidling, og denne fusjonen vil svekke konkurransen ytterligere, sier Olsen.

Konkurransetilsynet kom tirsdag med en foreløpig vurdering av fusjonen. Tilsynet sier at det kan være aktuelt å blokkere fusjonen, med henvisning til effekten på konkurransesituasjonen i bankmarkedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.