*Nettavisen* Økonomi.

Frykter fjerning av lånefradraget

600.000 husstander mener det vil få store konsekvenser dersom rentefradraget for lån blir fjernet.

GRATIS OPPSETT: NA24 på mobil

Det viser en landsomfattende undersøkelse Synovate MMI har gjort for Skattebetaler-foreningen, skriver Dagens Næringsliv mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Administrerende direktør Jon Stordrange i Skattebetalerforeningen sier til avisen at han syntes det er interessant at 31 prosent av husstandene mener fjerning av rentefradraget vil få store konsekvenser. Fjerning av rentefradraget tilsvarer nemlig bare en renteøkning på ett prosentpoeng. Stordrange understreker at spørsmålet gjelder å fjerne hele rentefradraget, og ikke bare for høye lån.

20 prosent svarer imidlertid at fjerning av rentefradraget vil ha få negative konsekvenser. 15 prosent mener det ikke vil ha negative konsekvenser i det hele tatt. De som er spurt er alle over 15 år, det vil si folk både med og uten gjeld. Sterkest utslag er det for folk mellom 25 og 39 år.

Folk er også spurt om hvilket parti som har den beste skatte- og avgiftspolitikken. Her vinner Fremskrittspartiet med 21 prosent. 17 prosent mener Ap har best politikk, mens Høyre kommer på tredjeplass med 14 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.