*Nettavisen* Økonomi.

Frykter norsk børsfall

Eksperter frykter nedtur for Oslo Børs etter det amerikanske aksjefallet. - Investorer må tåle et fall på inntil sju prosent i dagens marked, mener investor Riulf Rustad.

16.04.05 16:36

Ekspertene mener mye tyder på at nedturen i det amerikanske aksjemarkedet er i ferd med å nå også det norske markedet. En av de siste indikasjonene er at hovedindeksen på Oslo Børs fredag falt med 2,1 prosent , det største fallet siden 6. august i fjor.

- En investor må tåle et fall på inntil sju prosent, sånn som markedet er nå. Ellers har en ingenting i markedet å gjøre, sier Riulf Rustad til Dagens Næringsliv.

- Bra på lang sikt
Rustad understreker at han er usikker på markedet på kort sikt, men at han tror det vil være bra på lengre sikt. Han underbygger spådommene med at rentenivået fremdeles er lavt, og mener oppgangen i aksjemarkedet de siste årene har skapt en viss robusthet blant investorene.

Også aksjestrateg Ivar Strompdal i ABG Sundal Collier er blant dem som ikke vil avvise mulighetene for en nedgang for hovedindeksen på Oslo Børs.

Amerikanske tilstander?
- Jeg må innrømme at jeg tidligere så hovedindeksen i 280 før sommeren, og jeg står for det. Men jeg har jo sett på utviklingen i USA den siste tiden. Der har de konsentrert seg om de defensive aksjene, og de har feid ned de sykliske aksjene, det er dette som kan skje her hjemme også, sier Strompdal om hovedindeksens fremtid de neste månedel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.