Jonas Rinde har vært med på flere norske gründereventyr som Tandberg og Huddly. Nå er han i ferd med å skape en ny suksess med Nomono som besitter en unik høykvalitets lydteknologi med utspring ifra SINTEF i Trondheim og som kommer til å revolusjonere blant annet podkast-verdenen.

– Våre telefoner er smarte, som skaper en unik brukeropplevelse, sier Rinde da han besøker podkasten Stavrum & Eikeland.

Se hele podkasten med Jonas Rinde her:

Selskapsbyggeren Tvenge

Med på laget har han investorer som Torstein Tvenge, Roger og Kristian Adolfsen, samt Schibsted Venture.

– Våre aksjonærer er langsiktige. Torstein Tvenge er en selskapsbygger, sier Rinde.

Er det noe Gründer-Norge trenger, er det risikokapital. Nå frykter Rinde at regjeringens næringspolitikk vil skremme risikokapitalen ut av landet. To av de siste på listen er hans to læremestre Fredrik Halvorsen og Odd-Johnny Winge, som har skapt flere milliardeventyr i Norge.

– Frykter du Støre og Vedum?

– Ja, sier Rinde.

– De tar ut luften av energien som fins og det er akkurat det Jonas og Vedum på langsiktig legger en skikkelig brems på, fortsetter Rinde.

Se Rinde forklare hva han frykter her:


Hos Stavrum & Eikeland forteller Rinde også hva som må til for å skape suksessbedrifter og at det er ikke alltid en dans på roser.

Hør flere episoder av Stavrum & Eikeland på Spotify eller Apple Podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister Erna Solberg (H), Ap-leder og nåværende statsminister Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnéa Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen, Reynir Indahl, politiker-nestor Gudmund Hernes, Tinder-dama Cecilie Fjellhøy, oljeanalytiker Jarand Rystad, Jan Åge Fjørtoft, Svein Tore Holsether, Hilde Merete Aasheim, Shabana Rehman og Trond Giske, for å nevne noen.