Gå til sidens hovedinnhold

Full fres i sirkus Opticom

Rykter om en ny minnebrikke som snart skal være klar fra Opticom og toppsjef Robert Keith, har sendt børsens mest seiglivede spekulasjonsobjekt til himmels.

Opticom har igjen funnet toppformen. Da er rykter rundt selskapets teknologi gull verdt for investorer som kan kunsten å tjene penger på spekulative aksjer. Opticom har steget 14 prosent siden børsåpning.

Duket for rally

Alt lå til rette for en god Opticom-dag. Nyhetsbyrået TDN Finans kunne onsdag morgen bringe til torgs rykter om at en ny minnebrikke snart skal være klar. Det er nettstedet Silicon Strategies i USA som er kilden til ryktene.

”Visstnok skal et minne på 1 gigabyte med en størrelse som et frimerke være lovet ferdig i løpet av noen måneder”, skriver nettstedet på sin ”heard on the beat”-spalte. Silicon Strategies vet likevel ikke om det er snakk om en hybrid-versjon eller et rent polymerminne.

Silicon Startegies har også intervjuet den mye omtalte Stephan Lai. Han er teknologidirektør hos Opticoms samarbeidspartner, Intel. Om eventuell produksjon av en ny brikke, sier Lai:

Bjella ringer igjen

- Det er ikke noe problem. Polymermateriale er likt materialet som brukes for silikonpassivering. Det kan bli klargjort med spin-on og konservert som en motstand.

Man trenger ikke skjønne filla av dette for å tjene penger på sirkus Opticom. Bare navnet Lai får Opticom-spekulantene til å stimle sammen om bjellesauen. Lais uttalelser har tidligere skapt deliriske tilstander i Opticom-leiren.

Opticom er et svært omstridt selskap, og har vært spekulasjonsaksje nummer én på Oslo Børs siden 1998. Fortsatt venter man på at selskapets påståtte uovertrufne teknologi skal revolusjonere det attraktive markedet for minnebrikker.

I mellomtiden tramper saueflokken ufortrødent videre.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus