*Nettavisen* Økonomi.

Full ølstreik fra i dag

Over 2500 bryggeriansatte går ut i streik fra og med i dag. Snart vil det bli tomt for både øl og mineralvann i butikkene og på utesteder. Her ser du bryggeriene som streiker.

19.05.04 06:04

Bryggeristreiken er et faktum etter at partene ikke klarte å bli enige i meglingen i natt.

En og en halv time på overtid ble det klart at Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) tar ut sine 2560 medlemmer i streik fra og med onsdag morgen.

Dermed stanser produksjon og utkjøring av øl, mineralvann og kildevann ved 12 bryggerier og kildevannsprodusenter over hele landet.

Ifølge arbeidsgiversiden rammer streiken bedrifter som representerer 96-97 prosent av øl- og mineralvannmarkedet. NNN anslo i går at butikker vil gå tomme for øl og mineralvann rett over helgen.

Meklingsmann Siri Berg Paulsen la etter klokken 1 natt til onsdag fram en skisse til løsning etter at NNN og NBL hadde meklet vel en time på overtid for å unngå konflikt.

Arbeidsgiversiden anbefalte meklingsmannens skisse til løsning, men arbeidstakerne kunne ikke godta innholdet, og dermed var konflikten et faktum.

Forbundssekretær Eystein Gaare i NNN sier til NTB at meklingsmannens skisse ikke inneholdt akseptable forslag til løsning på det betente spørsmålet om bestemmelsene om innleie av arbeidskraft. NNN hevdet de krevde å få være med å bestemme når og i hvilket omfang det er nødvendig for bryggeribedriftene å leie inn arbeidskraft.

– Det ble for stor avstand. Våre forslag har hele tiden blitt avvist. Dette var så viktig for oss at vi ikke kunne fire på dette punktet, sier Gaare.

Direktør Carl. E. Rønneberg i NBL sier til NTB at skissen meklingsmannen la fram var god og at de aksepterte denne. Han sier det var helt umulig for arbeidsgiversiden å gå med på kravet fra NNN i spørsmålet om innleie av arbeidskraft.

– De har forlangt en vetorett i vurderingen av når arbeidskraft skal innleies, det kunne ikke vi godta, sier Rønneberg.

Følgende bryggerier er omfattet av streiken som trer i kraft fra onsdag morgen klokken 6:

Aass P. Ltz A/S, Coca-Cola Drikker, Eden Springs, Grans Bryggeri, Hansa Borg Bryggeri, Lerum Fabrikker A/S, Mack Distribusjon AS, Mack’s Øl Bryggeri og Min.v.fabr., Olden Brevatn, Polytech Emballasje, Ringnes, Telemark Kildevann AS, Trio Bryggeri, Voss Production AS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.