Debatten om hvem som skal bli ny sentralbanksjef er denne gangen usedvanlig skarp, og mange har hatt sterke meninger om Jens Stoltenbergs kandidatur. Det har den siste tiden vært en rekke anklager om kampanjer for begge de to kandidatene.

Men nå høster NRK kritikk for sitt innslag i Dagsrevyen tirsdag. Se klippet her:

Mange har reagert på at NRK i sin fremstilling nærmest fjerner 20 år av Wolden Baches karriere. For Stoltenberg har man fått plass til tre linjer ekstra med erfaring.

I denne perioden har hun blant annet gjort karriere innad i Norges Bank, jobbet i Handelsbanken og på BI.

Les også: Høyre: Tilliten til det politiske systemet er i spill etter Stoltenberg-bråket

- Noe av det verste jeg har sett

Både Medier24 og Kampanje melder nå om sterke reaksjoner på innslaget.

- Det der er noe av det verste jeg har sett fra NRK. Snakk om hybris syndrom, skriver tidligere mediepolitiske talsperson i Høyre, Kårstein Eidem Løvaas, på Facebook.

Kommentator Emil Andrè Erstad i Vårt Land reagerer også:

Han utdyper sitt utfall overfor Medier24:

– Det virker symptomatisk for deler av dekningen av kandidaturene til stillingen. Stoltenberg sin CV blir konsekvent presentert mye større, og det skaper en feil fremstilling. Det er min opplevelse som konsument, sier Erstad til Medier24.

- Søknad for Stoltenberg

Dosent Trond Blindheim ved Høygskolen Kristiania mener NRK legger inn «en søknad for Stoltenberg».

- De fremstiller henne som en akademisk tåkefyrste. De fremstiller det som at Wolden Bache kun har hatt forskningsassistent-stillinger, mens hun faktisk er visesentralbanksjef i Norge. Hun har peiling på pengepolitikk og finansstabilitet, og har jobbet seg oppover i systemet fra da hun begynte for mange, mange år siden. De har hoppet over all den praktiske erfaringen hennes fra Handelsbanken og Sentralbanken, der hun har vært i direktørstillinger, sier Blindheim til Kampanje.

Frp: - Grovt av NRK

Mediepolitisk talskvinne Silje Hjemdal i Frp reagerer også kraftig:

- Dette er grovt av NRK og bør absolutt ses nærmere på av PFU, sier hun til Nettavisen.

- NRK gjør seg nærmest til en reklamekanal for Stoltenberg, og det vitner om at statskanalen ikke evner å vise nøytralitet. Dette er alvorlig og jeg forstår godt de sterke reaksjonene kanalen får på dette. Rett og slett skammelig og jeg forventer at NRK beklager og ikke minst retter opp i dette, sier hun.

NRK: - Totalt sett en god fremstilling

NRKs redaksjonssjef Hanna Thorsen avviser kritikken på sendingen overfor Medier24, og er klar på at NRKs mål er å fremstille ansettelsesprosessen så balansert som mulig:

– Vi mener vi totalt sett i sendingen presenter en god fremstilling. Vi legger også til mer av Wolden Baches bakgrunn muntlig, sier hun og legger til:

– Det er naturlig at Stoltenberg sin CV er lengre enn Wolden Bache sin, siden han er eldre. Men det kan diskuteres om vi burde vært mer utfyllende også grafisk i Wolden Baches CV.

Les også: Siv Jensen mener Stoltenberg er en «betydelig trussel» og ber ham trekke seg som kandidat