Lærings- og spillselskapet har vært en av de virkelige store børsvinnerne siden 2019 og har fått med seg flere kjente investorer, senest Softbank i oktober i fjor. Nettavisen har omtalt at Kahoot! kan bli storinvestor Jan Haudemann-Andersens beste investering noensinne.

Men etter børstoppen i januar har aksjen rast med hele 63 prosent. På det høyeste i år var Kahoot! verdt bortimot 60 milliarder kroner. Onsdag formiddag er markedsverdien redusert til drøyt 22 milliarder, og kursen med hele 20 prosent (se grafen under).

Solgte seg ned

Så investorene blør kraftig. Haudemann-Andersen eide i fjor høst 13 prosent av Kahoot!, men han solgte for to uker siden 12 millioner Kahoot!-aksjer for snaue 700 millioner kroner. Salget skjedde på langt høyere kursnivåer enn dagens, men var likevel et godt stykke unna toppnivåene. Aksjen falt da salget ble kjent.

Haudemann-Andersen sitter nå igjen med 8,5 prosent av Kahoot!, 40,13 millioner aksjer. Disse aksjene er i dag verdt under 1,9 milliarder.

Med salget for to uker siden snakker vi om verdier for drøyt 2,5 milliarder, i tillegg til noe mindre salg. Storinvestorens verdier på toppen i år var over 7 milliarder kroner.

Toppsjefen Eilert Hanoa kontrollerer gjennom sitt investeringsselskap Glitrafjord AS også drøyt 40 millioner aksjer. Følgelig er verdien av disse aksjene også redusert til ca. 1,9 milliarder.

Les også: Kahoot!-smell etter nytt oppkjøp

Stygt for Giertsen

Hanoas fetter Thomas Giertsen eide i januar Kahoot!-aksjer for 100 millioner kroner. Han gikk inn i aksjen på svært lave aksjekurser, og i begynnelsen av året var verdiene 40-doblet.

Med mindre han har solgt seg noe ned, har Giertsens 867.000 aksjer på et halvt år rast fra 114 millioner kroner til ca. 40 millioner, et papirtap på 74 millioner kroner.

Kursraset til Kahoot! onsdag kommer etter en regnskapsoppdatering for andre kvartal på morgenen. Denne briefingen har ikke vært god nok for aksjemarkedet.

– Kahoot leverte i dag en tradingoppdatering som var svakere enn ventet. Både på fakturerte tall og antall betalende brukere. Dette skaper usikkerhet blant investorer rundt om selskapet vil nå årets guiding, sier Arctic-analytiker Henriette Trondsen til DN.

I en børsmelding skriver Kahoot! at de i kvartalet fakturerte inntekter for 20,6 millioner dollar, 179 millioner kroner. Det er en vekst på hele 114 prosent fra samme periode i fjor.

Les også: Kahoot! tapte tre ganger så mye

Mest aktive

– Andre kvartal var kanskje selskapets mest aktive så langt, for alle deler av virksomheten, inkludert forskning og utvikling, produktlanseringer, tekniske integreringer og nye partnerskap og oppkjøp, uttaler blant annet Hanoa i en melding.

Kahoot! regner med at de fakturerte inntektene i år ender på mellom 90 og 100 millioner dollar, som er på linje med det de har sagt før. Antallet betalende abonnementer ventes å nå 1,1 millioner innen utgangen av året, opp fra 933.000 ved halvårsskiftet.