OSLO/NEW YORK (Nettavisen): Donald Trump håpet at en sterk økonomi skulle sikre han gjenvalg som president i november i år. Den planen kan han nå ganske sikkert skrinlegge.

Les også: TV-øyeblikket alle snakker om: - Kan du holde kjeft, mann!

Verste fall noensinne

Nye tall fra amerikanske statistikkmyndigheter viser at den amerikanske økonomien har kollapset fullstendig under korona-krisen og er ned 31,4 prosent annualisert i andre kvartal 2020.

Les også: Trump vs. Biden: Johan H. Andresen er ikke i tvil om hvem han ville stemt på

Det er det verste fallet noensinne i USAs historie. Bare fra første til andre kvartal var fallet 9,5 prosent, mot 6,3 prosent i Norge.

Ifølge NTB vil neste oppdatering fra det amerikanske handelsdepartementet kommer 29. oktober, bare fem dager før presidentvalget.

Dårlig nytt

Det skarpe fallet i amerikanske økonomi, er utvilsomt dårlig nytt for president Donald Trump, som nå bare er uker fra det skjebnesvangre valget i november.

Han møtte Demokratenes presidentkandidat Joe Biden til debatt natt til onsdag i det som er blitt beskrevet som den verste debatten i amerikansk historie. Nettavisen-blogger Simen A. Johannessen mener imidlertid Trump vant debatten.

Wall Street ned - og så opp

De ferske tallene var med til å skape en liten nedgang ved åpning på Wall Street onsdag morgen amerikansk tid. Dow Futures var opp 150 poeng før presidentdebatten startet natt til onsdag, men var ned rundt 50 poeng før børsåpning, og startet også svakt ned.

Nattens presidentdebatt vil ifølge CNBC også påvirke i negativ retning. Analytikere peker på Trumps motvillighet til å akseptere et valgnederlag i november, og at en avklaring rundt valget kan havnet i retten, melder CNBC.

Men to timer etter børsåpning, er derimot Nasdaq, S&P 500 og Dow Jones alle opp over 1 prosent.

- Markedet får fart av blant annet håp om stimulanser og positive økonomiske data, skriver CNBC.

Les: Trump møtte Biden: - Den verste debatten noensinne!

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, og finansminister Steven Mnuchin forhandler om en ny økonomisk tiltakspakke under pandemien, og håpet om en snarlig løsning her er med på påvirke aksjemarkedet i positiv retning, melder CNBC.