*Nettavisen* Økonomi.

Fusjonsbankene toppet børsoppgangen

DnB og Gjensidige NOR fosser frem på Oslo Børs. Også Opticom, som stiger etter rykteflom, bidrar til oppgangen.

02.12.03 16:33

Opticom fortsatte oppturen tirsdag, etter rykter om refinansiering av datterselskap og tekniske analyser. Aksjekursen har steget 3,08 prosent, og ender dagen på 100,50 kroner. Så høy har ikke kursen vært siden i fjor høst, og det er første gang i år at kursen går over 100-merket.

DnB og Gjensidige NOR stiger begge kraftig etter nyheten om at staten skal kjøpe seg opp i DnB NOR. Selskapene går opp respektive 2,64 og 2,17 prosent.

Også børskjempene Norsk Hydro og Telenor går markant opp. Norsk Hydro stiger på positive nyheter om økt produskjone på Girassol, der Norsk Hydro eier på ti prosent, og om EU-godkjenning av salg av Scanraff-andel til Preem. Selskapet stiger 1,16 prosent, mens Telenor går opp 1,43 prosent. Dermed er Telenor oppe på rekordnivå på 42,50 kroner.

RCCL stiger 2,18 prosent, etter at kursen stoppet på 211 kroner i USA mandag. Også i Norge ender selskapet dagen med en kurs på 211 kroner.

Belships som gikk som en kule i formiddag, roet seg på slutten av dagen og ender opp 8,54 prosent. Det ble tidligere i dag innført børspause for selskapet, ettersom børsutviklingen var så voldsom. Denne ble senere opphevet.

Ementor, Storebrand og Norske Skog har også opptur tirsdag.

Etter nyheten om at Statoil og Polish Oil and Gas Company (POGC) kansellerer avtalen om betydelige leveranser av Statoil-gass til Polen, synker Statoil med 0,37 prosent.

Gårsdagens vinneraksje Jinhui Shipping and Transport er på vei ned igjen, med 6,12 prosent.

Frontline slanker seg 1,05 prosent, til tross for et sterkt momentum i tankmarkedet og at det vil fortsatt være en god utvikling fremover.

Også Tomra, Orkla og Aker Kværner har en dårlig børsdag.

Hovedindeksen endte opp 0,58 prosent til 164,21 poeng. Det er 47 selskaper på taperlisten, og 52 ligger på vinnerlisten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag