Gå til sidens hovedinnhold

Fusjonsrykter sendte Hydro til topps

Onsdag nådde Norsk Hydro ny rekordnotering, etter spekulasjoner om fusjon med Statoil. Verdien på konsernet økte med rundt fire milliarder kroner i løpet av gårsdagen.

Onsdag endte Norsk Hydro opp 3,3 prosent på Oslo Børs, og lå på omsetningstoppen.

- Det spekuleres i om diskusjonene med Statoil ikke er endelig avsluttet. Aksjemarkedet priser inn at en fusjon kan komme til å skje. Bare det at Hydro er villige til å diskutere strategiske grep etter at Agri blir skilt ut viser at noe kan skje, sier analytiker John Olaisen i Carnegie til Dagens Næringsliv.

Olaisen mener at reduksjonene i kostnader etter en fusjon mellom de to oljekjempene vil gi en verdiøkning på mellom seks og ti milliarder kroner.

Analytiker Lars Marius Furu i Handelsbanken mener det ikke er noen tvil om at en oppsplitting av Hydro rykker stadig nærmere. Også kollega Hans Erik Jacobsen i First Securities er overbevist om at Hydro og Statoil vil slå seg sammen.

Det ventes at årsresultatet til Hydro, som legges frem neste mandag, vil bli bra. Analytikerne baserer anslaget på Statoils gode resultat. Dessuten tror markedet at flertallet på stortinget er i ferd med å snu når det gjelder en storfusjon.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot