*Nettavisen* Økonomi.

Fussell-stiftelse ute av Opticom

Foto: Jens Egil Heftøy

Opticom-topp Thomas Fussells stiftelse, The Fussell Foundation, har solgt alle sine aksjer i Opticom.

27.10.03 10:19

I løpet av den siste måneden har Fussells stiftelse solgt alle sine 150.000 aksjer i Opticom. Salget har skjedd i seks omganger, og innbrakt tilsammen 11,5 millioner kroner.

Thomas Fussell er styreformann og storeier i Opticom. Han har tillitsverv i stiftelsen, The Fussell Foundation. Aksjebeholdningen til The Fussell Foundation er beskjeden i forhold til Fussells totale eierandel i Opticom.

- Til veldedige formål

Tidligere har Fussell forklart at pengene fra aksjesalgene til stiftelsen går til veldedige formål for barn.

- Dette har ingen betydning - det er veldedighet. Jeg overførte aksjene til stiftelsen for en tid siden. Stiftelsen har åpenbart ment at det nå er en god tid for å selge. Men som sagt - dette har ingen betydning. Aksjekursen har gått opp den siste tiden. Jeg er bare en av forvalterne, så det har ikke vært min beslutning. Det er stiftelsen beslutning. Stiftelsen bruker pengene på veldedige formål, sa Fussell til Dagens Næringsliv for nøyaktig en måned siden.

Trått

Det går trått for den evige børsboblen Opticom for tiden. Samarbeidet med Intel er i store vanskeligheter, og toppsjef Robert Keith - Fussells kompanjong - utelukket for en tid siden ikke at samarbeidet kunne gå helt i stå.

Det har tidligere vært spekulert i at Fussell og Keith har solgt unna aksjer i Opticom gjennom stråselskaper. Høsten 2000 hadde Dagens Næringsliv en lengre reportasje om den anonyme Hong Kong-baserte finansmannen Eric Simpson.

Simpson-kontrollerte selskaper har i en årrekke investert i de samme selskapene som parhestene Fussell og Keith. De siste årene har Simpson-kontrollerte selskaper solgt aksjer i Opticom.

Selv har Fussell og Keith benektet noen relasjon til Simpson, utover at de kjenner ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.