Se hele vodkasten Stavrum & Eikeland med pandemieksperten Gunnveig Grødeland her:

En ny variant av korona - omikron - sprer på ny frykt i verden og i Norge noteres det nye smitterekorder nesten hver dag. Selv om nordmenn er blant de beste i klassen når det gjelder vaksinering, så er det fortsatt noen som vegrer seg for å ta vaksinen.

Hør hele podkasten med Gunnveig Grødeland under:

Pandemiekspert Gunnveig Grødeland fyrer seg voldsomt opp på besøk hos vodkasten Stavrum & Eikeland, da hun får spørsmålet om vaksinering fungerer.

- Jeg er så glad for det spørsmålet, sier Grødeland.

I videoklippet under kan du høre hvorfor:

Må vaksinere verden

Statsminister Jonas Gahr Støre var også klar da han redegjorde for Stortinget om regjeringens hovedfokus fremover i kampen mot å bekjempe korona.

- Vaksine, sa Støre.

Men han opplyste også at regjeringen har bevilget fem millioner vaksinedoser til å hjelpe Afrika med å få opp vaksineringsgraden. Dette er Grødeland helt enig i.

- Vi blir ikke kvitt pandemien før Afrika og resten av verden er vaksinert, sier hun til Stavrum & Eikeland.

- Er det ikke bare å sette sprøyta i polakkene?

Se under hva pandemieksperten svarer på spørsmålet om tvangsvaksineringen av polakker:

Hos Stavrum & Eikeland får du ellers vite det meste rundt den nye korona-varianten, om det er trygt med julebord, om hvor lenge vi må leve med pandemien hengende over oss, hva som er løsningen, alt rundt vaksine og hvorfor pandemieksperten er skeptisk til en dose tre for visse grupper og ikke minst om Jonas fortsatt er vingle-Jonas i håndteringen av pandemien så langt.


GLADNYHET: Hvis pandemieksperten får bestemme, så blir det julebord!

Flere episoder

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandNettavisen-podkast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister Erna Solberg (H), Ap-leder og nåværende statsminister Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnea Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.