Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Gabrielsen vil hjelpe skipsverftene

Foto: Ingvild Jensen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Næringsminister Ansgar Gabrielsen vil gi skipsverftene og de maritime næringene mer konkurransedyktige rammevilkår, og på denne måten gi næringen drahjelp.

Gabrielsen inviterte under verftskonferansen i Ålesund tirsdag de maritime næringene til et samarbeid for å finne fram til de nødvendige virkemidlene.

Styreleder i Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) Maritim, Jon Lund, sier til NTB at han er fornøyd med at næringsministeren nå strekker seg langt for å anerkjenne de maritime næringene i Norge.

Næringsministeren hadde ingen ferdig løsning på hvordan Norge, som er et høykostland, skal klare å beholde en velutviklet, global maritim næring.

Både næringen selv og myndighetene må ta ansvar i den vanskelige konkurransesituasjonen, mener Gabrielsen. Han sa på konferansen at begge parter må bidra til en løsning.

Det er svært hard konkurranse i skipsnæringen for tiden. Sør-Korea og Kina bygger alene halvparten av de 800 skipene som er kontrahert i verden i år. I Norge er ordrebøkene tomme ved svært mange verft, og hver tredje verftsarbeider er enten blitt permittert eller oppsagt i løpet av det siste året.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!