Gamle helter seirer på børsen

Det er lenge siden Stepstone og Opticom var hovedfokuset på børsen. Men i dag var det de gamle spekulasjonsaksjene som ble vinnerne.

06.10.03 16:17

Både Stepstone og Opticom steg kraftig da Oslo Børs innledet uka med en forsiktig oppgang på 0,47 prosent.

Hovedindeksen endte opp til 148,17 poeng. Samlet ble det omsatt aksjer for 1,4 milliarder kroner.

Aker Kværner startet uken med en solid opptur. Aksjen steg 4,34 prosent til 102,25 kroner, etter melding om at selskapet fortsatt er i dialog med grupper som er interessert i å kjøpe offshoreverftet Kværner Rosenberg.

Natural endte opp 4,93 prosent etter en positiv melding om testresultater for kosttilskuddet Tonalin.

Taper på Haudemann

Tandberg Storage faller mest på Oslo Børs etter at Datum, investeringsselskapet til investoren Jan Haudemann Andersen, nær solgte seg ut av aksjen. Aksjen endte mandagen med et fall på 12 prosent.

Tybring Gjedde er også å finne blant børstaperne, ned 3,57 prosent etter salg fra storaksjonær fra Johan H. Andresen.

Stepstones opptur

StepStone var børsyndlingen som gikk med i dragsuget da it-bobla sprakk. Men det siste halvåret har aksjekursen steget formidable 575 prosent!

StepStone har vært en sammenhengende katastrofe for aksjonærene som har vært med siden børsnoteringen i mars 2000. Selskapet traff toppen og fikk hentet inn flust med penger fra durkdrevne investorer, Orkla inkludert, men nå er mesteparten av pengene forduftet.

Falt 99,95 prosent

På introduksjonsdagen 14. mars 2000 gikk de første handlene til kurs 62 kroner. Året etter fikk du kjøpt den samme aksjen til 7 kroner, mens i mars 2002 hadde kursen stupt til 27 øre.

De neste månedene fortsatte kursmassakren, og i desember 2002 traff StepStone bunnrekorden på 3 øre. Omtrent der ble den liggende helt fram til i sommer. Årets bunnrekord skriver seg fra april, og lyder på 4 øre.

Samarbeid med Yahoo-selskap

Siden da har det skjedd ting. Noen investorer tror det er mulig å gjøre penger på det som er igjen av selskapet, og har sendt kursen flere hundre prosent opp. Det siste løftet kom mandag, da StepStone annonserte en samarbeidsavtale med amerikanske HotJobs, som eies av Internett-giganten Yahoo.

Alliansen gir kunder som jakter på nyansatte muligheten til å nå et omfattende nettverk i USA og Europa via ett enkelt kontaktpunkt. 24 land i Europa deltar i nettverkssamarbeidet i Europa, som StepStone driver i samarbeid med Totaljobs.com.

StepStone opplyser ikke hvilke finansielle effekter samarbeidet vil få, men nyheten førte likevel til at kursen økte fra 21 til 24 øre.

Kassa tom

En analytiker TDN Finans har snakket med tror samarbeidet gjør lite for å løse StepStones problemer. Snart er kassa bunnskrapt, og StepStone må enten forsøke å hente penger eller søke en partner.

- Selskapet går tom for kontanter om ikke så lenge, men de har sagt at de ser på strukturelle alternativer, så det er mulig de får til noe. Men de kommer ikke gjennom dette på egen hånd, selskapet har betydelige utfordringer, sier analytikeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.