Gå til sidens hovedinnhold

Går for omkamp i Orkla

Kretsen rundt de tidligere konsernsjefene Jens P. Heyerdahl og Finn Jebsen ønsker omkamp i Orkla, og målet er å kaste styreformann Johan Fr. Odfjell.

- De aksjonærvalgte tillitsmennene i Orkla for tiden har en Heyerdahl-fobi, sier mangeårig Heyerdahl-venn og tidligere styremedlem i Orkla Truls Holthe til Aftenposten.

Sammen med Westye Høegh, også han en mangeårig Heyerdahl-venn, forsøkte Holthe i februar å få skiftet ut medlemmer i Orklas bedriftsforsamling, som i sin tur velger Orklas styre. Fremstøtet, som ble nedstemt, skjedde under et møte blant flere store Orkla-aksjonærer, som valgkomiteens leder Harald Arnkværn tok initativ til.

- Vi deltok i det møtet fordi vi ønsker at aksjonærer i sterkere grad skal være representert i bedriftsforsamlingen. Det vant vi ikke frem med i særlig grad. Vi har pr. i dag ingen plan om å komme med alternative forslag, for det gjør vi bare dersom vi tror at det vinner frem. Det er det jeg ønsker å si, sier Holthe til Aftenposten.

I etterkant av møtet har det, ifølge Aftenposten, vært jobbet for å få en av de store aksjonærene til å foreslå på generalforsamlingen torsdag i neste uke at Høegh likevel velges inn i bedriftsforsamlingen. Men da må de i første rekke få med seg Orklas største aksjonær Folketrygdfondet, og andre av de institusjonelle investorene som er bekymret for makten som styremedlemmet Stein Erik Hagen kan få. Som nest største aksjonær eier Hagen 11 prosent av Orkla.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg