Går mot mobilfusjon

Forhandlingene pågår mellom Reitan-familien, som eier mobilselskapet Sense, og konkurrenten Chess. Blir fusjonen en realitet, kan telefonregningen din krype oppover.

- For de norske mobilkundene vil prisene fortsatt være på vei nedover. Men om de to største utfordrerne til Telenor og NetCom slår seg sammen, blir det mindre konkurranse, sier analytiker Didrik Kjeldal i meglerhuset Fondsfinans til NRK.

Per i dag har Sense 300.000 kunder, mens Chess har omtrent halvparten av dette. Det sammenslåtte selskapet vil bli tredje størst i Norge.

Kjeldal tror en sammenslåing vil gi fordeler i forhold til distribusjon, blant annet ved salg av kontantkort. Salgskanalene blir flere, ettersom Chess for det meste selger via internett og Sense gjennom Narvesenkiosker, 7-Eleven og Rema-butikker.

Det er Chess som ønsker å sluke Sense, og de tilbyr flere hundre millioner kroner for handelen. Reitan-familien skal imidlertid være uvillige til å gi fra seg all kontroll, og ønsker en mindre eierandel i det fusjonerte selskapet.

Dersom en sammenslåing skjer, vil det gi selskapene en fordel i prisforhandlingene med Telenor og Netcom ved linjeleie. De vil også stå sterkere i forhold til Post- og Teletilsynet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.