Går tom for billig-øl

Nå hamstres det billigøl. Allerede ved lunsjtider fredag hadde enkelte butikker gått tomme for flaskeøl av den billige sorten. Rema 1000 har kjørt ut 100.000 ekstra liter.

16.04.04 14:33

Trolig vil flere butikker gå tomme i løpet av helga. – Vi har kjørt ut 100.000 ekstra liter, men kan ikke garantere noe, sier Rema 1000.

Ølprisene har falt kraftig gjennom uka. Fra i dag tilbyr kjeder som Kiwi, Rema 1000 og Coop Prix flaskeøl til 6,50 kroner.

Ingen garantier
Prisraset gjør at kjedene forventer storinnrykk av kunder både i dag og i morgen. Ingen tør garantere at butikkene vil ha nok øl til å dekke etterspørselen.

- Vi har kjørt ut kolossalt med øl. 100.000 ekstra liter foran helga. Men vi frykter at enkelte butikker og utsalgssteder kan gå tomme. Jeg kan ikke garantere at samtlige butikker vil ha nok øl ut lørdagen, sier direktør i Rema 1000, Geir Solstad, til TV 2 Nettavisen.

Solstad understreker samtidig at de lave prisene er kommet for å bli, og at det ikke er et tilbud som vil vare en helg eller en uke.

- Det er i så måte ingen grunn til hamstring, men vi vet av erfaring at etterspørselen tar seg opp, sier han.

Tomme butikkhyller
Også Coop-kjeden senket prisen til 6,50 kroner for flaskeøl av sorten Coop Pils fra fredag morgen. Den økte etterspørselen har ført til at enkelte butikker har gått tom allerede ved lunsjtider fredag.

- De butikkene vi har snakket med i dag melder at salget går hett, og at hyllene tømmes. Enkelte har opplevd å gå tomme, men her blir det kjørt ut nye leveranser, sier Ullenrød til TV 2 Nettavisen.

- Den lave ølprisen kombinert med mye medieoppmerksomhet gjør at det arbeides på spreng med å få ut tilstrekkelig leveranser til butikkene. Men vi kan ikke utelukke at enkelte butikker går tomme, sier han videre.

Produksjonen kan bli for liten
Kiwi har ikke foretatt ekstra utkjøring av flaskeøl i forbindelse med helga. Direktør Per-Erik Burud tør ikke gjette på hvor vidt lageret holder.

- Det er veldig vanskelig å si. Vi rekker uansett ikke å få ut mer øl nå, sier han til TV 2 Nettavisen.

Han frykter samtidig at det kan oppstå problemer med leveransene fra bryggeriene.

- Det er seks ukers produksjon på øl. Vi har noe på lager, men det spørs om det er nok, sier Burud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag