*Nettavisen* Økonomi.

Gasskjempen Chesapeake Energy erklærer seg konkurs

En skifergass-rigg eid av Chesapeake i Bradford County i Pennsylvania.

SPÅR KONKURSRAS: Analytikere spår at mer enn 200 skifergass-selskaper kan gå konkurs de neste to årene dersom prisen på olje og gass holder seg på dagens nivå. Illustrasjonsfoto: En skifergass-rigg eid av Chesapeake i Bradford County i Pennsylvania. Foto: Brett Carlsen (Reuters / NTB scanpix)

Selskapet Chesapeake Energy ble søndag den største olje- og gassprodusenten som søker om konkursbeskyttelse i USA de seneste årene.

Høy gjeld og koronavirusets innvirking på energimarkedet tvang selskapet i kne, skriver Reuters. Selskapet er Equinors partner på skifergassfeltet Marcellus i USA.

Konkursbegjæringen kommer etter måneder med forhandlinger med kreditorer for selskapet med base i Oklahoma City.

Les også: Varslet katastrofe for Norge – nå tror han på ny oljeboom

Siden 1989 har skifergasspioneren Chesapeake vokst til å bli en av de største gassprodusentene i verden. I 2013 ble det likevel klart at selskapet hadde pådratt seg stor gjeld på grunn av den raske veksten.

Selskapet var heller ikke like raske som konkurrentene til å utvinne olje fra gassfeltene, noe som var mer lukrativt enn gass, skriver The Wall Street Journal.

Les også: Ber EU advare mot sand- og skiferolje

Chesapeake har de siste årene vært tvunget til å selge seg ned for å håndtere gjeld, men nedbetalingen på 20 milliarder dollar i gjeld var ikke nok til å unngå konkurs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag