*Nettavisen* Økonomi.

Gates ikke redd Google

Styreleder Bill Gates i Microsoft avviser at han frykter konkurransen fra nett-raketten Google.

Google er helt klart det dominerende selskapet når det gjelder søk på nettet, og er på full fart inn i på andre områder, som elektronisk handel.

Men Microsoft-gründer Bill Gates vil ikke være med på at han bør frykte for posisjonen til Microsoft.

Ikke redd
- Vi er ikke redd for Google, men det er intens konkurranse mellom oss. Google er vår viktigste konkurrent, glimrende mennesker jobber der, men internett-søkemotorer er fortsatt i en elendig tilstand i forhold til hvor de burde være, sa Gates til den israelske avisen Yediot Ahronot, ifølge nyhetsbyråer.

Gates sa også at dette var noe både Microsoft, Google og Yahoo jobbet for å bedre på, og han håpet på resultater i løpet av det neste halvåret.

Når det gjelder nettsøk er Microsofts MSN-tjeneste nummer tre, etter Google og Yahoo.

Forspranget minsker
Gates avviste imidlertid at Microsoft vil gjøre oppkjøp for å bedre sin posisjon på dette området. Microsoft inngikk nylig en avtale om samarbeid med Yahoo.

Microsoft er fortsatt en elefant i forhold til Google, men forskjellen krymper raskt, og det har mange IT-observatører merket seg.

Microsoft omsetter nå for rundt 10 milliarder dollar i kvartalet, og veksten er beskjeden. De nøyaktige tallene for tredje kvartal kommer etter børsslutt i dag, torsdag. Til sammenligning omsatte Google for 1,6 milliarder dollar i tredje kvartal isolert sett, og det var en dobling fra samme kvartal i fjor.

Tredoblet verdi
Målt i markedsverdi ligger Microsoft nå på 268 milliarder dollar, mens Google er på 104 milliarder dollar. Men Googles verdi er mer enn tredoblet siden børsnoteringen i fjor sommer. Microsofts aksjekurs er under halvparten av det den var på toppen av IT-boblen i år 2000, og har verken gått hit eller dit de siste par årene, mens mange andre IT-aksjer har hentet seg kraftig opp igjen.

Mange peker på at Microsofts melkekyr, produkter som Office og Windows, er gamle, og at nye initiativer som MSN og spillmaskinen XBox langt fra er like vellykkede.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.