Gå til sidens hovedinnhold

Gigant-kontrakt til Aker Kværner

Kjell Inge Røkke-dominerte Aker Kværner har dratt inn i land en milliardkontrakt.

Aker Kværner skal bygge store deler av landanlegget til gassfeltet Ormen Lange på Mørekysten. Det går fram av en pressemelding fra Norsk Hydro torsdag. Hydro er operatør for Ormen Lange-utbyggingen.

Kontraktsverdien er beregnet til 2 milliarder kroner. Oppdraget vil på det meste gi arbeid til 800 personer i Aker Kværner.

Oppdraget går ut på å bygge store deler av landanlegget på Nyhamna i Aukra kommune i Møre og Romsdal.

Kontrakten dekker både prosjektering, innkjøp og bygging av mottaks- og eksportanlegget for gass. Planleggingsarbeidene startet umiddelbart, mens byggeaktivitetene ved Aker Kværners verft i Verdal og på Stord innledes om et knapt år.

Aker Kværner vil benytte seg av underleverandører i Polen for fabrikasjon av stålseksjoner og røropplegg.

Ifølge informasjonssjef for Ormen Lange-prosjektet i Norsk Hydro, Vegar Stokset, konkurrerte Aker Kværner med både ABB Lummus Crest og Heerema om milliardoppdraget.

- Det var Aker Kværner som viste seg å være mest konkurransedyktig, sier han til TV 2 Nettavisen.

Aker Kværner vant også alle de store kontraktene da Hydro nylig bygget ut oljefeltet Grane i Nordsjøen. Grane-feltet kom i produksjon i fjor høst.

Stokset påpeker at Hydro synes det er hyggelig at norsk industri greier å hevde seg i kampen om slike kontrakter.

- Det viser seg at det kontraktsopplegget vi har med totalenterpriser er godt egnet for norsk industri, uten at de forfordeles på noen måte, sier han.

Ormen Lange-feltet er det nest største påviste gassfeltet på norsk sokkel. Vanndypet i området er mellom 800 og 1100 meter. Til sjøs skal det bygges et omfattende undervanns produksjonsanlegg, og gassen føres derfra i rør til prosessanlegget på land.

Produksjonsstarten er planlagt å skje 1. oktober 2007.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud