Gå til sidens hovedinnhold

Gigant-kontrakt til Røkke

Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte kjempeverftet Kværner Masa Yards skal bygge et luksuriøst cruiseskip etter oppskrift fra tapssluket «The World» (bildet).

Selv om det kun er snakk om en intensjonsavtale i denne omgang, er utsiktene til en milliardkontrakt med selskapet Ocean Development Group skikkelig glad-nytt for verftsarbeiderne ved Kværner Masa Yards i Finnland.

Verftet har en slunken ordrebok, og ledelsen har stått hardt på for å få kloa i nye oppdrag den siste tida.

Luksusleiligheter
Det planlagte luksusskipet skal romme 100 leiligheter på mellom 125 og 320 kvadratmeter. Hotellkjempen Four Seasons Hotels and Resorts skal stå for markedsføringen av de mobile luksuskåkene.

Prosjektet er til forveksling likt «The World», som viste seg å bli et gedigent kostnadssluk for de norske eierne. The World-tapet til finanskjendisene Einar Chr. Nagell-Erichsen, Knut Kloster, Petter C. G. Sundt og Bryn Skaugen summerer seg til 320 millioner kroner.

For å sikre seg mot store økonomiske tap, har Ocean Development Group bestemt seg for å selge en viss andel av leilighetene før den endelige avtalen med Masa Yards signeres. Viser det seg at salget går strykende, har rederiet sikret seg en opsjon til å bygge ytterligere ett skip av samme type.

Skipet blir cirka 200 meter langt, og kontraktsverdien per skip er beregnet til 2,3 milliarder norske kroner.

Tapte 600 millioner
- Undertegnelsen av denne betingede kontrakten med Kværner Masa Yards og avtalen med Four Seasons, er milepæler i våre planer om å skape et unikt bomiljø til sjøs. Utviklingen de senere år med merkevare-boligprosjekter i luksusklassen har vist at det finnes et stort potensielt marked for en unik livsstilsopplevelse som den vi kommer til å tilby, sier formann og administrerende direktør i Ocean Development Group, Kristian Stensby.

Kristian Stensby var involvert i det fallerte cruiseprosjektet Cruise Holdings. Nordmannen hadde en drøm om å bygge opp en flåte av klassiske cruiseskip med base i Miami, men prosjektet endte med at investorene tapte 6-700 millioner kroner på slutten av 90-tallet.

- Kværner Masa Yards er glade for å få muligheten til å samarbeide med Four Seasons og Ocean Development Group om dette nye prosjektet, supplerer Yrjö Julin, som er administrerende direktør ved verftet.

Røkke-verft

Masa Yards eies av børsnoterte Aker Yards, hvor Kjell Inge Røkke-kontrollerte Kværner ASA sitter med 79 prosent av aksjene.

Four Seasons Hotels and Resorts er blant verdens ledende operatører av luksushoteller, og har ansvaret for 62 eiendommer i til sammen 29 land.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot