Gå til sidens hovedinnhold

Gigantavtale: Nå får Norwegian-reisende tilgang på 100 nye reisemål

Norwegian og flyselskapet JetBlue inngår en intensjonsavtale om samarbeid. Det vil gjøre det mulig for reisende å fly til flere byer i USA og Latin-Amerika.

– Dette samarbeidet vil gi reisende enda flere valgmuligheter. JetBlue er det største flyselskapet på flere av våre største USA-baser, som New York og Fort Lauderdale, opplyser fungerende konsernsjef og finansdirektør Geir Karlsen i Norwegian i en pressemelding.

Les også: Ylva Thorsrud og medpassasjerene fikk gigantisk ekstraregning fra Norwegian

Avtalen vil gjøre at man kan kjøpe billetter på tvers av selskapenes ruter. For eksempel vil man kunne bestille billett hos Norwegian til New York, og videre til en sluttdestinasjon med JetBlue sine ruter.

Ifølge Norwegian vil avtalen gjøre det mulig å fly til 60 destinasjoner i USA og 40 destinasjoner i Karibia og Latin-Amerika fra tre knutepunkter i USA som Norwegian flyr til i dag. JetBlues kunder vil få muligheten til å fly med Norwegian til over 20 destinasjoner i Europa.

Les også: Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp

Etter planen vil kunder vil kunne bestille gjennomgående billetter med Norwegian og JetBlue på begge selskapers nettsider i løpet av første halvdel av 2020.

JetBlue ble stiftet i 1999, seks år etter Norwegian. Det amerikanske selskapet hadde i 2018 42 millioner passasjerer, mens Norwegian hadde 37 millioner passasjerer i fjor.

Kommentarer til denne saken